G4Media.ro

Tot mai mulți șacali în județul Sibiu: ”Devine o problemă majoră pentru…

Tot mai mulți șacali în județul Sibiu: ”Devine o problemă majoră pentru fauna județului”

Pentru ultimul an, Ministerul Mediului a aprobat, numai pentru județul Sibiu, împușcarea a 124 de șacali prin cota de recoltă, însă vânătorii susțin că e foarte greu ca aceștia să fie vânați, relatează Turnul Sfatului.

”Din punctul nostru de vedere, în fondurile de vânătoare șacalul nu are ce căuta pentru că face ravagii. Ca talie este un animal mai mare decât vulpea și mai mic decât lupul. Vânează tot ce poate prinde de la fazani și iepuri până la căprioare, dar e și necrofag. Devine o problemă majoră pentru fauna județului Sibiu și a țării”, spune Romeo Stoicescu, directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu.

Vânătorii spun că, în general, pasionații de vânătoare nu prea se înghesuie să vâneze șacal. Exemplarele împușcate sunt, de obicei, excepții. ”Șacalul este un animal nocturn, foarte rar sunt văzute exemplare pe timpul zilei, poate la amurg. Iar noaptea sunt greu de găsit și vânat. Ca să-i depistezi ziua trebuie să bați toate tufișurile, mărăcinișurile, locurile izolate unde se poate ascunde. Sunt și extrem de precauți, nu te poți apropia de ei suficient de mult. Cum arată acum câmpurile, culorile dealurilor și faptul că ei umblă prin iarba înaltă sunt aproape imposibil de văzut. Poți să îi ai în față și să nu știi de ei. Cu timpul vor deveni o problemă mare din punct de vedere al echilibrului ecologic”, spune un vânător.

Originar din nordul Africii și sudul Asiei, șacalul a fost observat în România pentru prima dată în urmă cu aproape 50 de ani. De atunci s-a înmulțit exponențial, ajungând acum să fie zărit în majoritatea județelor țării.

Foto: Pexels / Anand Dandekar

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Important e ca incalzirea globala e o inventie a neomarxistilor. Sacalii, pasarile care nu mai migreaza, smochinele coapte, disparitii de specii foarte comune in copilaria noastra, toate astea sint fantasmagorii ale celor platiti de Soros…

  • Problema cu sibiul nu e ca da prea multi sacali.
   Problema e ca l-a dat pe iohanis si pe barna.

 2. Eu sper sa nu fie mancati de cainii ciobanesti, care cred ca sunt vreun milion in judetul ala de ciobani.

 3. Important e ca incălzirea globala e o inventie a neomarxistilor. Sacalii, pasarile care nu mai migreaza, smochinele coapte, disparitii de specii foarte comune in copilaria noastra, incendiile de padure din Vilcea si Gorj, toate astea sint fantasmagorii ale celor platiti de Soros…

 4. Pe vremuri, orice ziar avea corector. Citește cineva ce scrie Redacția, înainte de publicare? Indiciu:”…însă vânătorii susține că e foarte greu ca aceștia să fie vânați, relatează Turnul Sfatului.”

 5. Unul a ajuns și în parcul de la Cotroceni…

 6. „însă vânătorii susține că e foarte greu ca aceștia să fie vânați.” Păi da, la ciocârlii se înghesuie, la șacali nu prea. Cum ar veni, la plăcinte înainte, la război înapoi.

  Vom vedea dacă vânătorii vor mai avea ce să vâneze, acum că sunt la concurență cu șacalii.