G4Media.ro

Tot mai mulți miliardari americani cumpără echipe de fotbal de tradiție din…

Secțiune susținută de
Concordia

Tot mai mulți miliardari americani cumpără echipe de fotbal de tradiție din Europa. Investitorii chinezi se retrag după ce Beijingul a cerut ca banii să fie plasați în sportul intern

Zeci de oameni de afaceri americani sunt în discuții pentru cumpărarea unor echipe europene de fotbal, pe care le consideră platforme de entertainment cu potențial pe termen lung, arată Bloomberg într-o analiză a fenomenului.

Miliardarii americani beneficiază și de retragerea multor oameni de afaceri chinezi, proprietari de cluburi de fotbal, după ce Partidul Comunist Chinez a cerut implicarea investitorilor în sportul intern.

Kyle Krause, proprietarul unui mare lanț de magazine din vestul SUA, e cel mai recent exemplu de investitor venit de pe Ocean. El a cumpărat clubul italian Parma, din prima ligă. Cu doar câteva săptămâni în urmă, Dan Friedkin, unul dintre marii dealeri Toyota din SUA, cumpărase echipa AS Roma, unul dintre giganții campionatului italian, cu 591 milioane de euro.

Alte cluburi europene de fotbal cumpărate de oameni de afaceri din SUA sunt Fiorentina (Italia), FC Toulouse (Franța), iar negocieri sunt duse acum pentru echipele britanice Southampton și Newcastle.

Ce îi atrage pe investitorii americani? Faptul că multe dintre cluburile europene de fotbal sunt afaceri cu expunere majoră peste granițe, dat fiind că drepturile de televizare pentru principalele ligi de fotbal sunt vândute pe toate continentele. În plus, unele dintre cluburi au dificultăți financiare temporare din cauza pandemiei de coronavirus, care a dus la scăderea încasărilor, scrie Bloomberg.

Foto: Moment dintr-un meci al echipei italiene Parma, achiziționată de un investitor amerian (Sursa: Parma Calcio / Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.