G4Media.ro

Top șapte plaje din Halkidiki – Grecia

Sursa Foto: Facebook/ Halkidiki

Top șapte plaje din Halkidiki – Grecia

Halkidiki este o peninsulă de o frumusețe uimitoare, care face parte din regiunea Macedonia Centrală din nordul Greciei. Este renumită pentru peisajele sale naturale, pentru stațiunile balneare și plajele exotice. Peninsula este împărțită în trei peninsule mai mici, așa-numitele sale „picioare”, și este o destinație favorită pentru turiștii români, dat fiind că poate fi vizitată cu mașina.

Cel mai sudic picior, numit Kassandra, este plin de hoteluri de lux, stațiuni și plaje cu toate facilitățile posibile. Piciorul din mijloc, numit Sithonia, este mai puțin comercial, dar plin de golfulețe izolate.

Cel mai nordic picior, Athos, este alcătuit în întregime din diferite comunități monastice și este, în cea mai mare parte, închis publicului. Doar bărbații pot avea acces în peninsulă, iar aceștia trebuie să primească în prealabil o permisiune specială chiar și pentru a ajunge acolo cu feribotul.

Iată o listă cu cele mai bune șapte plaje din Halkidiki, realizată de GreekReporter:

Plaja Trani Ammoudia

Trani Ammoudia, numită și Ormos Panagias, este situată în Sithonia, peninsula centrală din Halkidiki. Este o plajă exotică, dar liniștită și pașnică, și cel mai probabil are una dintre cele mai mari întinderi de nisip din Sithonia.

Plaja are numeroase facilități pentru cei care le doresc, dar prezintă și mult spațiu pentru cei care au nevoie de mai multă intimitate. Are nisip auriu și ape curate și puțin adânci.

Plaja Kalogria din Halkidiki, locul perfect pentru relaxare și familii

Golfulețul Kalogria din Sithonia este așezat în mijlocul unor păduri luxuriante de pini și este format din nisip moale, auriu și ape turcoaz, cu dealuri verzi în spatele plajei. Puteți găsi cu ușurință enclave stâncoase și locuri izolate pe care să le explorați.

Bucurați-vă de o baie în apele puțin adânci și urmăriți minunatul apus de soare. Copiii, precum și cei aventuroși, vor dori cu siguranță să urce pe dealurile din spatele plajei pentru o priveliște minunată a peninsulei din apropiere.

Plaja Toroni

Situată în cea mai sudică parte a Sithoniei, Toroni este populară pentru peisajul său pitoresc și nisipul magnific. Plaja are ape limpezi, de un albastru verzui, iar dealurile din jur sunt pline de plantații de măslini și pini.

Zona din jurul plajei Toroni are o istorie bogată, iar în apropiere există multe biserici bizantine frumoase care merită explorate.

Plaja Kalamitsi

Situată în partea de sud-est a peninsulei Sithonia, plaja Kalamitsi, cu nisipul auriu și micile golfulețe care așteaptă să fie explorate, este un loc ideal pentru relaxare.

Plaja Lagomandra

Situată la poalele verzi și luxuriante ale Muntelui Itamos, Lagomandra se află la 47 km sud-est de Poligiros, capitala Halkidiki. Plaja are forma unui amfiteatru natural cu nisip auriu.

Plaja Possidi

Situat la 70 km la sud de Poligiros, principalul oraș din Halkidiki, Possidi este un sat frumos, situat într-un cadru pitoresc, cu vedere la vechiul castel Mende.

Puteți vizita ruinele vechiului oraș Mende, actualul Posidi, care a fost fondat în secolul al VIII-lea î.Hr. Orașul, situat pe pantele muntoase la sud de Kassandra, este cunoscut pentru Templul lui Poseidon, care se numără printre cele mai vechi sanctuare din Grecia.

Plaja Kallithea

Situată la aproximativ 50 km sud de Poligiros, capitala Halkidiki, plaja Kallithea se numără printre cele mai bine organizate și populare plaje din Halkidiki.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Plaja din Toroni nu are nisip, e o plaja cu mici pietricele albe, dar e – intr-adevar – magnifica.
    Altfel Sithonia are multe plaje superbe in golfuri izolate.
    Dar care-i treaba de faceti asa reclama plajelor grecesti?

    • ciudatenia la toroni e ca daca inoti nu prea mult observi ca fundul marii care pare superplat plonjeaza foarte abrupt si parca nenatural, te ia un pic prin surprindere.