G4Media.ro

Toni Neacşu, avocatul unuia dintre inculpaţii din dosarul angajărilor fictive, atacă în…

Toni Neacşu, avocatul unuia dintre inculpaţii din dosarul angajărilor fictive, atacă în contencios compunerea Completului de judecată care îi va da sentinţa definitivă liderului PSD Liviu Dragnea

Avocatul Toni Neaşcu a confirmat pentru G4media.ro că, în această dimineaţă, a depus o plângere prealabilă la Înalta Curte prin care solicită revocarea a trei hotărâri din 2017 ale Colegiului de conducere prin care au fost desemnate cele două Complete de 5 judecători (C5) din Penal pentru 2018. Unul dintre aceste două complete – C5 P1 – prezidat de vicepreşedintele ICCJ Iulian Dragomir, va judeca apelul în dosarul angajărilor fictive. Neacşu este avocatul Bombonicăi Prodana, fosta soţie a liderului PSD Liviu Dragnea, dar spune că a făcut plângerea în calitate de avocat al altei inculpate, Olguţa Şefu.

Avocatul susţine că, în 2017, Colegiul de Conducere al ICCJ ar fi desemnat cele două C5 pentru 2018 prin încălcarea legii, în sensul că a decis ca în compunerea acestor complete să fie membri de drept, în loc ca toţi judecătorii să fie traşi la sorţi.

„Această obligaţie (ca în compunerea C5-urilor să nu fie membri de drept, ci toţi judecătorii să fie traşi la sorţi – n.r.) există de la 01.02.2014, la fel cum tot de atunci există prevederea clară că preşedintele şi vicepreşedintele ÎCCJ conduc completele de 5 doar dacă au fost extraşi la tragerea la sorţi pentru a face parte din ele. Dacă nu au rezultat din tragerea la sorţi nu au ce căuta în completele de 5. Deci, nu mai există “membri de drept”, confuzie generală atât în presă, cât şi în dezbaterea publică, chiar cu participarea confraţilor mei avocaţi, încă de la 1 februarie 2014. Prin recenta modificare (legea 207/2018 de modificare a legii 304/2004 privind organizarea judiciară, adică prima dintre cele 3 legi ale Justiţiei modificate de Coaliţia PSD-ALDE – n.r.) nu s-a făcut decât o clarificare a unor prevederi legale în vigoare din 1.02.2014. Aveţi alăturat fotografia art. 32 din Legea 304/2004 înainte şi după modificarea operată prin Legea 207/2018. Pentru că orice act administrativ, cum sunt Hotărârile colegiului de conducere ICCJ prin care s-au desemnat completele de 5, se bucură de prezumţia de legalitate, până când o instanţă de judecată nu constată nelegalitatea acestora nu putem vorbi decât de o suspiciune de nelegalitate, lucru extrem de important. Nelegalitatea actului administrativ nu se proclamă public, ci se constată de justiţie”, a arătat avocatul Toni Neacşu pe Facebook.

Plângerea prealabilă la un act administrativ este primul pas pentru deschiderea unui proces la instanţa de contencios. Competenţa de judecată va fi a Curţii de Apel Bucureşti (CAB), au arătat pentru G4media.ro surse judiciare. Curtea de Apel Bucureşti este considerată fieful judecătoarei Lia Savonea, membru CSM, fostă preşedintă a CAB, soţia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu ex-senatorul PSD, Cătălin Voicu, condamnat definitiv în două dosare de corupţie la câte 7 ani de detenţie efectivă.

Avocatul Toni Neaşcu a fost judecător membru CSM. În martie 2015, el a fost condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare pentru fraudă cu ore suplimentare. El a fost găsit vinovat de un complet de 5 judecători condus de un membru de drept, vicepreşedintele ICCJ de atunci, Ionuţ Matei. Atunci însă, Toni Neacşu nu a contestat prezenţa unui membru de drept în complet.

Foto: Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, e reprezentată în instanță de avocatul Toni Neacșu (InquamPhotos / Octav Ganea)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Nu e mai bine un OUG noaptea pe furis in care Dragnea sa-si aleaga singur completul de judecata?
  Parol!

  • Eu zic că mai bine să-l lăsăm să decidă singur dacă e vinovat sau nu, așa cum a făcut și în urmă cu câteva ziel.
   Cine știe, poate se găsește vinovat și-și dă singur 10 ani de pușcărie cu executare. Să aibă timp să aștepte și finalizarea anchetei OLAF.

 2. Mă minunez văzând cu câtă grijă și exces de zel se perpelesc penalii să nu cumva să se interpreteze ,, greșit” legea. Dar, atunci când furai unde îți erau grijile și zelul ? UNDE ??? Măi analule ?

  De la membru CCR la penal și vine cu lecții !!
  Vine vremea să răspundeți Scursurilor !!!
  Veți cădea !!

 3. Dragilor, facem jurnalism de calitate sau ce? Stirea de mai devreme zicea ca Toni Neacsu l-a criticat pe Dragnea pentru ca face presiune publica pe ICCJ, dar acum aflam ca de fapt face fix ce ar fi trebuit sa faca Dragnea pe cale legala. Si culmea ca pare ca are dreptate, oricat vrem sa uram pe oricine a respirat in preajma lui Dragnea. Mai mult, a reclamat asta in public de o luna de zile, a scris tot el pe facebook, de unde l-ati citat.
  Nu-mi place ce se intampla in cazul asta, dar nici sa dam stiri incomplete nu e scuzabil.

  • @Vlad
   Bravo!

   E un postac prost pe aici, unu susufleu…poate citeste si el si pricepe, ca altfel doar gura e de el…

  • Prost nu e, ba dimpotrivă, și e totodată extrem de incomod pentru mașinăria de partid, cea care plătește din banul public 2 lei/ literă și 1 leu/ semn de punctuație, cu 10 lei bonus pentru exprimare coerentă. Mă rog, bonusul e o raritate, ajungându-se chiar la apariția de legende urbane, cum e și legenda lui Superman…!

 4. Numai penalii fac legile in tara asta?
  Nu se mai afla in tara nici un om serios al legii fara antecedente penale, care sa faca legile?

 5. g4 ati reusit sa manipulati in articolul

  „Avocatul fostei soții a lui Liviu Dragnea îl critică pe șeful PSD pentru presiunile asupra Înaltei Curți”

  https://www.g4media.ro/avocatul-fostei-sotii-a-lui-liviu-dragnea-il-critica-pe-seful-psd-pentru-presiunile-asupra-inaltei-curti.html

  lasand impresia (prin modul alambicat al intreteserii frazelor) ca avocatul toni neacsu ar fi in complet dezacord cu faptul ca acele complete sunt ilegal constituite.

  dovada ? chiar acest articol de pe aceasta pagina in care se explica clar ceea ce am sustinut intr-o alta postare ca LEGEA „bate” REGULAMENTUL / HOTARAREA ICCJ.

 6. Pana la urma cum e?
  Tot G4Media il citeaza pe acelasi avocat in alt articol ca „Neexistând nici o modificare în structura acestor complete ÎCCJ nu avea cum, la mijlocul anului, să facă o nouă tragere la sorți și o nouă desemnare a completelor. ”
  Acum spuneti ca avocatul a atacat in contencios administrativ pentru ca nu au fost trase la sort.
  Ori avocatul are personalitate multipla si uita ce spune la interval de cateva ore ori cineva manipuleaza.

 7. PENTRU ROMANASI MANCATI-AS! PENTRU EI SE ZBATE!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.