G4Media.ro

Tomac: Să nu credeți că a descălecat PMP în Guvern. Unii colegi…

Tomac: Să nu credeți că a descălecat PMP în Guvern. Unii colegi au acceptat invitaţia miniştrilor PNL de a se alătura echipei lor, nu este decât un gest absolut firesc de a pune la dispoziţia Cabinetului Orban câţiva profesionişti

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat miercuri pentru AGERPRES că PMP nu este la guvernare, dar a permis câtorva membri ai formaţiunii să facă parte din echipa unor miniştri din Cabinetul Orban.

„PMP nu este la guvernare, PMP susţine Guvernul Orban în Parlament, iar faptul că unii colegi din PMP au acceptat invitaţia miniştrilor PNL de a se alătura echipei lor nu este decât un gest absolut firesc de a pune la dispoziţia Cabinetului Orban câţiva profesionişti din PMP. Deci, nu este PMP la guvernare, doar că am luat de comun acord decizia de a le permite câtorva colegi care au fost, subliniez, invitaţi să facă parte din echipa unor miniştri din Guvern şi aşa a fost cooptată în echipa de la Ministerul Muncii colega noastră Ioana Constantin”, a spus preşedintele PMP.

Întrebat dacă urmează şi alte numiri în Executiv din partea PMP, Tomac a arătat că mai sunt „câţiva colegi care au acceptat invitaţia de a face parte din echipa unor miniştri din Guvernul Orban”.

„Sunt foarte puţini colegi care, repet, au acceptat această invitaţie, nu pot să vă dau un număr, dar să nu credeţi că a descălecat PMP în Guvern. (…) Noi avem un protocol semnat înainte de votul de învestire a Guvernului Orban. Sunt 10 puncte pe care colegii din PNL şi-au asumat că le vor susţine, printre cele mai importante sunt cele legate de extinderea reţelei de gaze către populaţie, bineînţeles, revenirea la alegerea primarului în două tururi şi alte obiective pe care ni le-am asumat împreună că le vom promova. Deci, există şi acest fel de colaborare între partide şi pentru un Guvern care are mandat până la alegerile parlamentare, fie la termen sau nu, considerăm că este o chestiune absolut normală şi firească, dar Guvernul este al PNL şi noi doar susţinem în Parlament acest Guvern şi nu facem parte din guvernare pentru că nu avem nici miniştri, doar câţiva colegi care, repet, au fost invitaţi de miniştri să lucreze împreună”, a explicat el.

Despre demersul anunţat de premier privind asumarea răspunderii Guvernului pe proiectele legate de justiţie şi OUG 114, Tomac a spus: „Guvernul să meargă înainte, să facă ce trebuie pentru ţară, pentru că de asta am dat-o pe Dăncilă jos, ca în timpul cel mai scurt să corectăm tot ceea ce a creat PSD rău în ultimii 3 ani”.

Până în prezent, în Executivul Orban din partea PMP au fost numiţi Ioana-Felicia Constantin, secretar de stat la Ministerul Muncii, Valeriu Lupu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, şi Romulus Lucian Iaru, secretar general adjunct al Guvernului.

Sursa: Facebook/ Eugen Tomac

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nu e nevoie sa credem, doar vedem 🙂

 2. Cu alte cuvinte „are si PMP cateva slugi in Guvern, care-i problema? uitati-va cati sunt de la PSD si PNL si aia fura de sting, avem si noi cativa, ce-i asa rau?”

 3. Nu-i prost basarabeanul! PMP nu descalecă în Piața Victoriei, rămîne pe cai. Dacă guvernarea va fi ok, ‘profesioniștii’ lui Băsescu vor continua să meargă la trap. Dacă nu, o vor lua la galop.

 4. Super competenti astia din PMP, pacat ca USR si PLUS nu au oameni competenti..altfel ajungeau si de la ei cativa secretari de stat.

 5. Bine cum zici tu tolomac

 6. Afară cu sekurikii din viața publică!

 7. O poveste cu happy-end :
  Renaște PDL-ul precum pasarea Phoenix!
  Ura!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.