G4Media.ro

Tomac (PMP): Tocmai am încheiat pregătirea celor aproximativ 2500 de amendamente la…

Tomac (PMP): Tocmai am încheiat pregătirea celor aproximativ 2500 de amendamente la legea bugetului. Sunt inspirate din promisiunile PSD

Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat duminică dimineață că parlamentarii partidului pe care îl conduce vor depune în jur de 2.500 de amendamente la legea bugetului pe 2019, explicând că propunerile PMP sunt inspirate din promisiunile făcute de PSD în campanie.

Anunțul făcute de Tomac pe Facebook: 

Tocmai am încheiat pregătirea celor aproximativ 2500 de amendamente ale PMP la Legea Bugetului de stat pentru anul 2019.

La fel ca anul trecut, acestea sunt inspirate din promisiunile PSD, ale celor care îndrăznesc să ne mintă de ani buni, realitatea fiind din ce în ce mai îngrijorătoare.

Este un buget al recesiunii, un buget care nu soluționează niciuna dintre problemele mari ale României. Trebuie să alocăm bani pentru creșe și grădinițe, trebuie să alocăm bani pentru ambulanțe, trebuie să alocăm bani pentru infrastructură: centura capitalei, autostrada București – Brașov, autostrada Iași – Târgu Mureș; trebuie să alocăm bani pentru gazificarea României. Este inadmisibil ca în secolul XXI să avem în România orașe și comune care nu sunt racordate la rețelele de gaze.

Acesta este bugetul catastrofă marca Dragnea. Aceasta este țara guvernată de PSD.

PMP va lupta pentru fiecare dintre amendamentele pregătite și avem speranța că acestea vor fi susținute de colegii parlamentari din alte partide.

Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri proiectele privind Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că proiectul de buget este fundamentat pe o creştere economică de 5,5%, ceea ce înseamnă o valoare a Produsului Intern Brut de 1.022,5 miliarde lei, un salariu mediu brut de 5.163 lei iar numărul de salariaţi din economie va ajunge la 5,282 milioane. Deficitul bugetar a fost stabilit la 2,55% din PIB.

Conform calendarului de dezbatere stabilit sâmbătă de Parlamentului, votul final asupra bugetului va fi dat vineri, 15 februarie, în plenul reunit.

Parlamentarii pot depune amendamente până luni, la ora 12.00, iar de la ora 15.00 sunt convocate comisiile permanente pentru avizarea proiectelor. În paralel, vor lucra şi comisiile pentru buget, care urmează să întocmească raportul de fond până miercuri la ora 15.00.

Dezbaterile în plenul reunit vor începe miercuri de la ora 15.00, iar votul final este programat vineri.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Numai atat…Mai trebuia un 0.

 2. Amendamentele propuse de pemepe Sunt Aceeasi formulare multiplicata pana la 2500
  Tolomac incearca sa isi “vitalizeze” anemicul electorat
  Ma Intreb de ce nu a creat impreuna cu usere, penele o critica constructiva la elucubratiile DJ Theo si DJ Vîlcov ?

 3. Dincolo de „forma” aparitiilor (tot mai) numeroase ale to(lo)macului care releva, printre altele, ca to’ar’sa nutzica inca are bani desi se facura domn’e (re)fo’me [si nu de oricare fel ci chiar „dreptace”], fondul este devastator: scaderea clamata alaturi nu este „decat” a pedeserelei. Este comuna p*li-tichiei (-de-margaritar).
  Pentru intelegere deplina, se dau:
  – un „partid” la aprox ZERO virgula;
  – o tendinta generala a p*liticului de prabusire constanta in credinta „neamului” stramosesc;
  se cere: sa se aprecieze cam cati/rumunci/e (in procente) mai aude ceva din ceea ce se straduie unii sa promoveze

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.