G4Media.ro

Tomac, despre alegerile anticipate din Moldova: Cele mai dificile din ultimii 30…

Tomac, despre alegerile anticipate din Moldova: Cele mai dificile din ultimii 30 de ani/ Rusia va încerca să ducă în eroare cetățenii Republicii Moldova

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac scrie, într-o postare pe Facebook, că alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova sunt cele mai dificile din ultimii 30 de ani, deoarece ”Rusia va încerca să ducă în eroare cetățenii Republicii Moldova, utilizând cele mai sofisticate instrumente de dezinformare și propagandă.”

Președintele Maia Sandu a semnat pe 28 aprilie decretul pentru dizolvarea Parlamentului iar data alegerilor anticipate a fost stabilită pentru 11 iulie. 

Redăm mai jos integral postarea europarlamentarului PMP pe Facebook:

”Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova sunt cele mai dificile din ultimii 30 de ani. De ce?

Pentru că Rusia va încerca să ducă în eroare cetățenii Republicii Moldova, utilizând cele mai sofisticate instrumente de dezinformare și propagandă.

Nemulțumirea exprimată de Rusia la preocuparea legitimă manifestată de Uniunea Europeană și Statele Unite privind situația din Republica Moldova demonstrează că influența regimului de la Kremlin începe să slăbească. Paradoxal, tocmai Rusia care a sugrumat decenii la rând Republica Moldova, implicându-se în procesul electoral, face aceste acuzații.

Autoritarismul pierde teren în fața democrației, a respectării dreptului internațional și a drepturilor omului.

Scopul Kremlinului este de a menține majoritatea pro-rusă în legislativul de la Chișinău și de a bloca orice proces de apropiere a Basarabiei de România, de Uniunea Europeană și de NATO.
11 iulie va fi un moment-cheie pentru viitorul ținutului de dincolo de Prut.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.