G4Media.ro

EXCLUSIV Toate discuțiile din guvern, inclusiv pe educație și sănătate, sunt secret…

EXCLUSIV Toate discuțiile din guvern, inclusiv pe educație și sănătate, sunt secret de stat: cum și-a securizat guvernul, de 2 ani, discuțiile de la Palatul Victoria

Discuțiile din guvern pe orice subiect sunt secret de stat, securizate de 2 ani prin Hotărâre de Guvern. “Transcriptul discuțiilor din cadrul ședințelor de Guvern face parte din categoria informațiilor clasificate”, a răspuns Secretariatul General al Guvernului, la solicitarea Edupedu.ro. Cine a luat decizia că ceea ce spun miniștrii în ședințele în care dezbat acte normative cu impact direct asupra cetățenilor trebuie ferit de ochii publicului? Tăriceanu, printr-o decizie de premier în 2007, și apoi Sorin Grindeanu – în una dintre primele sale ședințe de guvern. Premierul cunoscut pentru aprobarea și apoi abrogarea OUG 13 a întărit prin Hotărâre de Guvern actul administrativ dat de Tăriceanu.

 • Ce am vrut să verificăm, astfel încât am primit acest răspuns din partea executivului? Dacă Guvernul Dăncilă a schimbat textul OUG pe educație din 3 aprilie de la ieșirea din ședința executivului și până la publicarea în Monitorul Oficial. Concret, dacă executivul a modificat un act pe care îl aprobase în ședință, pe traseul până la Monitor

Pentru a afla care este forma în care a ieșit din ședința de Guvern condusă pe 3 aprilie de Viorica Dăncilă Ordonanța de Urgență pe educație care conținea un articol controversat referitor la avizul ISU în școli, Edupedu.ro a solicitat Secretariatului General al Guvernului transcriptul discuției din ședința executivului cu privire la Ordonanța de Urgență pe educație.

Răspunsul Secretariatului General al Guvernului, trimis Edupedu.ro pe 15 aprilie: “transcriptul discuțiilor din cadrul ședințelor de Guvern face parte din categoria informațiilor clasificate”.

Edupedu.ro a revenit cu următoarea întrebare adresată SGG: Care este actul normativ prin care sunt clasificate toate transcripturile discuțiilor din cadrul ședințelor de guvern?

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. „Care este actul normativ prin care sunt clasificate toate transcripturile discuțiilor din cadrul ședințelor de guvern?”
  Singurul concept și unicul act normativ care sta la baza tuturor deciziilor și nu este dezbătut clarificat, publicat în monitorul oficial, constituție, pe toate zidurile, etc. dar se afla in dex este vechea
  „IMPOSTÚRĂ s.f. Înșelătorie, minciună. Situație în care se află cineva care vrea să înșele buna-credință a altora.”
  Cine practică și alimentează impostura la varf? Rămâne de văzut ce vom face fiecare în această privință pe toate planurile individuale și sociale.

 2. Cine stie cu ce structuri obscure fac legea in Gunvern.

 3. Secretomania a fost dintotdeauna caracteristica de baza a comunistilor. Altminteri s-ar afla ca tot ce discuta astia in GUVERNUL HOTIEI NATIONALE e cum sa fure si sa distruga Justita pentru a nu fi arestati,

 4. Pesedeilor, ce ziceți, vă place unde ne-ați adus?

 5. Întrebarea, deși retorică, nu este ticmai bine pusă. Lor le place. Întrebarea este dacă NOUĂ NE PLACE unde ne-au adus pesedei aldisto udemeriști ? Și dacă nu ne place, ce facem ca să îndreptăm lucrurile ?

 6. DEMENTA CARACTERISTICA DICTATURILOR ! Pe de alta parte, cred ca daca as citi transcripturile , inainte de a ma infuria datorita faradelegilor, as muri de inima rea datorita violarii repetate si cu perversiuni a limbii romane si a logicii elementare !!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.