G4Media.ro

Toate cele 35 de locuri de la terapie intensivă din Cluj pentru…

Toate cele 35 de locuri de la terapie intensivă din Cluj pentru pacienții cu Covid-19 sunt ocupate. Autoritățile vor să deschidă încă un spital pentru a prelua cazuri de coronavirus: „Avem transmitere comunitară intensă”

Continuă să crească numărul de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. La Cluj sunt probleme mari, fiindcă nu mai sunt locuri la Anestezie și Terapie Intensivă. Aici au fost aduși în ultimele săptămâni din alte județe și pacienți aflați în stare gravă.

Sunt sute de cazuri raportate în ultimele săptămâni, după ce s-au descoperit mai multe focare în județ. Problema cea mai mare este pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, unde toate cele 35 de locuri destinate pacienților cu forme severe de boală sunt ocupate.

Trei spitale tratează cazuri de Covid-19, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Recuperare, primele două preluând doar cazuri moderate și severe. Toate, însă, funcționează la capacitate maximă. 350 de pacienți sunt internați în cele trei spitale. Medicii au liste de așteptare cu pacienți diagnosticați, care încă nu au apucat să ajungă la analize.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj, medicul epidemiolog Mihai Moisescu, atrage atenția și spune că doctorii sunt asaltați. În plus, autoritățile iau în calcul deschiderea unui alt spital pentru cazuri Covid.

„Sunt foarte multe cazuri. La ATI suntem full, nu mai avem locuri, e foarte dificil pentru toată lumea. Eu eram îngrijorat când aveam 35 de cazuri/zi, și-acum ajungem la 90. E transmitere comunitară intensă. Discutăm și analizăm, avem și videoconferință după-masă să vedem ce facem. E posibil să deschidem o altă linie Covid, la Spitalul Județean din Cluj”, a anunțat pentru g4media.ro Mihai Moisescu.

Sunt zeci de pacienți care în ultimele săptămâni au ajuns la Cluj, preluați în stare critică din alte județe, unde nu mai erau locuri pe ATI. Acum nu mai sunt locuri nici la Cluj.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, 76 de cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore la Cluj, dar numărul este de 90, fiindcă 14 persoane au fost retestate și confirmate în ultimele ore, până la raportul oficial.

Recent, în județul Cluj au izbucnit mai multe o focare, la o fabrică de mobilă din Gherla și la trei cămine de bătrâni din județ. Mai mult, sunt peste 60 de infectări cu Covid-19 în învățământ, în rândul elevilor și profesorilor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Normal că se întâmplă asta din moment ce in comunitate nu se respecta nici o regulă.hai că la oraș lumea e puțin mai responsabila.dar la țară nici nu vor să audă.de exemplu pe satele începând cu Viișoara și până la frata nu se poarta masca,ce sa mai vb de distanțare socială.doar in 3 magazine am văzut că se poarta masca.atat.in rest nici nu vor să audă de ea.ce fac autoritățile locale? Politia ce face,doarme? Le e frica să înceapă să împartă amenzi,asta se întâmplă! Vai de noi!