G4Media.ro

Timpii de așteptare la ambulanța București-Ilfov pentru recoltarea testelor COVID a crescut…

Timpii de așteptare la ambulanța București-Ilfov pentru recoltarea testelor COVID a crescut la 48 de ore / DSP vrea un centru de carantinare instituționalizat

Mariana Stancu-Ţipişcă, purtător de cuvânt al Prefecturii Capitalei, a anunţat, luni, că Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a informat public Instituţia Prefectului şi grupul de suport tehnic, că timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut de la 24 de ore la 48 de ore, având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19 la nivelul Capitalei. De asemenea, DSP a informat cu privire la necesitatea unui nou centru de carantinare şi izolare instituţionallizat, pentru persoanele cărora li se eliberează decizie de carantinare în această perioadă, relatează News.ro.

„SABIF (Serviciul de Ambulanță București-Ilfov) a informat public Instituţia Prefectului, grupul de suport tehnic, că timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor bilologice au crescut de la 24 de ore la 48 de ore, având în vedere creşterea numărului de cazuri. SABIF a dispus şi ia măsurile necesare, în sensul de a solicita suplimentarea cu echipaje, pentru a reduce aceşti timpi de aşteptare, pentru recoltarea probelor biologice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Ea a arătat că Direcţia de Sănătate Publică a venit în întâmpinare, având în vedere această creştere de cazuri, să se suplimenteze un centru de carantinare şi izolare instituţionallizat, în ideea faptului că vor fi mai multe cazuri, iar persoanele asupra cărora se eliberează decizie de carantinare pot sta în astfel de centre.

”S-a făcut o evaluare a centrelor de vaccinare, la nivelul oraşului Bucureşti, şi am fost informaţi, prefectura a fost informată de către DSP cu privire la situaţia centrelor de evaluare care sunt în curs de autorizare sau care au fost deja autorizate. Deocamdată, raportat la situaia actuală epidemiologică, s-a pus în discuţie suplimentarea cu un centru instituţionalizat pentru această carantină instituţionalizată”, a mai declarat  Mariana Stancu-Ţipişcă.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Iata si primul lagar de concentrare.

  2. Si cine o sa vrea sa mearga in centrul asta „institutionalizat”?

    • Nu e cine vrea, e cine „primeste decizie”.

    • Ați dori și dvs dar n-aveti decizie sau ce vreți să spuneți?

  3. Timpii a crescut? Bun asa.