G4Media.ro

Timișoara găzduiește un eveniment dedicat reprimării violente a mitingului diasporei din 10…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Timișoara găzduiește un eveniment dedicat reprimării violente a mitingului diasporei din 10 august 2018

Inițiativa Timișoara organizează pe 10 august premiera documentarului ”O altă paradigmă – #rezist”, realizat de Cosmin Jitariuc, o producție TVR Timișoara, potrivit unui comunicat de presă.

Evenimentul va avea loc miercuri 10 august, la ora 20, la Cinema Victoria din Timișoara (str. Porumbescu nr. 2).

Eveniemtnul va marca patru ani de la reprimarea protestelor civile de la București, patru ani fără sancțiuni pentru cei care au ordonat represiunea.

Filmul redă opinii despre Mișcarea #rezist, reconstituie atmosfera străzii și propune o analiză a dezinformării care a deformat percepția uneia dintre celei mai importante mișcări civice din ultimii 20 de ani.

Vor prefața premiera Cosmin Jitariuc – realizatorul filmului, Daniel Vighi, Vasile Popovici, Brîndușa Armanca și Laurentiu Ștefanescu, iar invitat special este judecătorul Cristi Danileț.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

36 comentarii

  1. Daca-l invitau pe primar – venea si el. Ar fi relqxat atmosfera.
    Despre ce vor vorbi? Probabil despre Ciordache gura slobodă cu: oportunitatea o stabileste guvernul si ca si dictatura baga daca hotarasc si chestii… pe bani.
    (asta si pentru ca guvernul hotaraste daca se fac alegeri de primar acolo unde nu mai e unul)

    • Atunci așteptam ajutor de la Joianis, nu știam ca e pe felie cu gașca de banditi bolșevici USL.

  2. Nu trebuie sa uitam ce s-a intamplat pe 10 august.

  3. Pe 10 august 2018, Jandarmeria a venit cu cifrele de pe căști acoperite, știau că vor comite infracțiuni.

    • Esti sigur ca Dragnea nu i-a adus pe rusi la 10 august 2018? Ma mir ca nu ti-a venit ideea asta inca. Nu cred ca e vreun articol in care sa nu declari ca X sau Y e rus, sau e platit de rusi. Ma bazam pe tine sa fii consecvent, ca e lucru cunoscut, e plin de rusi p`acia si mor de draci ca nu te pot pacali cu nicio idee/informatie care nu cadreaza cu doctrina oficiala.

  4. Da’, mai exista Dosarul 10 August?!
    Eu credeam ca deja a fost clasat, nu se mai aude nimic….

  5. „Ce declara președintele Iohannis despre violențele din 10 august 2018 când nu avea „Guvernul lui”…
    În seara zilei de 10 august 2018, imediat după ce Piața Victoriei a fost eliberată cu forța de jandarmi, președintele Klaus Iohannis declara:
    „Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”

  6. La 3 zile distanță, Iohannis declara:
    „În ultimele zile, zeci de mii de români au ieșit în stradă să protesteze, iar România traversează o stare gravă de tulburare din cauza violențelor înregistrare vineri seară. Atitudinea civică a fost aspru pedepsită cu gaze lacrimogene, tunuri cu apă și lovituri aplicate cu exces de zel. Este impresionantă mobilizarea românilor din țară și de pretutindeni. Aceste demonstrații au fost eminamente pașnice, cu excepția a unor instigatori care nu pot fi asociați cu marea majoritate a protestatarilor, așa cum s-a încercat. Românii știu să fie civilizați, civici, activi și corecți. Violența și reprimarea brutală a manifestanților nu sunt acceptabile sunt nicio formă. Soluția aleasă, aceea de a dispera în totalitate manifestația în loc de neutralizarea huliganilor este condamnabilă și nu poate fi justificată. Condamn la fel de ferm acțiunile violente ale celor care au instigat și atacat jandarmii în încercarea de a deturna un protest pașnic. Au trecut deja trei zile și nu există niciun responsabil pentru ce s-a întâmplat vineri în Piața Victoriei. Suntem – pentru a câta oară? – martorii unui Guvern care se preface că nu vede și nu aude revolta oamenilor.

    • Pe atunci iohanita ” se lupta cu psd ” iar oamenii ce au iesit in strada si-au luato pe spate de la jandarmi. Va amintiti imaginea cu iohanis imbracat in alb alturi de citu ? Dar de omul in alb care coordona jandarmii? Oare sa fie o asemanare?

  7. 1 an mai târziu, pe 10 august 2019, Președintele declara:
    „În urmă cu un an, români de pretutindeni au venit în Piața Victoriei să își manifeste în mod democratic nemulțumirea față de un guvern incompetent și corupt. Guvernul PSD și-a atacat atunci propriii cetățeni cu bâte și gaze lacrimogene pentru că oamenii au avut curajul să-și facă auzită vocea. O astfel de tragedie nu trebuie să se mai repete niciodată! Evenimentele de anul trecut din 10 august trebuie elucidate, trebuie găsiți cei care au dat comanda politică pentru acțiunile violente împotriva cetățenilor. Dacă astăzi, la 1 an de la evenimentele dramatice din Piața Victoriei, oamenii vor manifesta, este oOBLIGATORIU ca Guvernul să se abțină de la acțiuni de forță și să nu facă decât ceea ce trebuie să facă, să păstreze ordinea cu calm. Participarea activă și implicarea oamenilor sunt dovada vie a maturizării societății și semnalul clar că niciun politician nu mai poate ignora vocea tot mai puternică a românilor.”

  8. La singura dezbatere la care a participat pentru alegerile prezidențiale din 2019, Iohannis declara:
    „Nu am avut informații dinainte (care să arate că mitingul din 10 august va degenera – n. r.). Se pare că s-au pregătit în mare secret. Acea intervenție împotriva demonstranților a fost cea mai GRAVA intervenție a statului împotriva cetățenilor de la mineriade încoace. Filosofia cu care s-a intervenit a dovedit că PSD e antiromân și antidemocratic.
    De asta nu pot să am o dezbatere cu contracandidata. Ea reprezintă un sistem represiv de sorginte comunistă. Statul care acționează voit împotriva propriilor cetățeni e un sistem REPRESIV. Va fi nevoie de mult timp pentru a găsi explicații și soluții pentru a nu mai ajunge în situații similare.”

  9. Dupa care, s-a asternut tacerea…
    Vine curand 10 August… crede careva ca presedintele isi va mai aminti?!!!
    Prezidentul Iohannis nici nu mai pomeneste ziua de 10 August 2018….monstruoasa coalitie PSD+PNL+UDMR e ceea ce si-a dorit si e fericit!!!

    • Am citit toate comentariile… îi identifici usor pe troli.
      Eu as sublinia faptul ca #rezist-entii din piață erau cei care veneau cu o foaie de hârtie colorata la ei sa faca la lasarea nopții jocuri de lumini cu lanterna din mobil.
      Dar alții cu crezut ca pot sa faca altfel.
      „Lupta” se duce pe bani iar noi putem câștiga si altfel, in instanțe. Suntem destui sa putrm plati zi-de-zi o armata de avocați…
      Diaspora? O masa de manevra si atat….

    • Pentru ca g4media nu mi-a aprobat comentariul anterior, revin cu idea formulata altfel:
      „Eu cred ca unui stat îi convine de minune sa ne trateze pe toți la fel (prin angajatii lui).
      Mi s-ar parea normal ca locul de munca curent al unui cetațean sa fie un factor de prioritizare a rezolvării oricarei nemultumiri semnalate in scris!”

  10. Jandarmii au readus România pe calea democrației când o grupare a vrut să pună mâna pe putere cu forța. Trăiască Jandarmeria Română! Vă iubim și că mulțumim!

  11. Pana la urma, au devenit istorie mustatza (si violentat la tuhaus cum da din casa prietenul lui cap de pluta) secretara carmencita, tricodava si inca cateva persoane odioase.
    Din pacate inca mai avem ani lumina pana dispar asemenea persoane odioase din politica.

  12. Ok…,Ok.., dar incepem și noi să întocmim o listă cu cei care vor/pot să se prezinte la aniversare in locul in care in urmă cu 4 ani au clănțănit ferestrele sub scandările:”M..E PSD” ?!
    1. Scara®
    2.
    3.

    10.000.

  13. Jandarmeria română a fost foarte, foarte îngăduitoare , trebuiau să ia exemplu de la francezi și belgieni . Am fost martor ocular la modul cum acționează forțele de jandarmi , în Franța și Belgia, merg la rupere , îi spulberă pe cei care nu respectă indicațiile .

  14. Dosar bagat sub pres.
    La fel ca dosarul revolutiei , va fi trimis in judecata dupa 50 de ani.

    • Mineriada din 10 august m-a scârbit definitiv de rezist și USR. Violența oarbă nu am mai văzut-o decât la mineri. Așa ceva…. Și jandarmii au stat până târziu. Trebuia să intervină în forță mai devreme. De ce le-am dat arme?

    • Scuzați că intervin! Vedeți că ați încurcat o literă, d-le „Usl-ist” !
      Legat de cei responsabili de „violenta oarbă, minerească”: vă rog să vorbiți cu paznicul de noapte de la hotelul de lângă „Filantropia”! I-a recunoscut pe mulți…..Cică sunt ultrași de la dânsul din cartier, care pentru un ban-grămadă…

  15. Am trecut prin Piata Victoriei in 12 August 2018 , la ora 17 si 19 , pe Margine , pe langa Jandarmi , dar mie nu mi-au dat cu Gaze , eram cu o Plasa de Cartofi , de la Mega Image , de langa Televiziune . Pai cine sa-mi Gateasca ? Ca eu trebuie sa Gatesc , sau sa nu gatesc , sa cumpar Mancare Gata Gatita !

  16. Vor fi dupa ce castiga USR alegerile. 😀😀😀😀😀😀😀😀😀

  17. Faptul ca se numeste „mitingul diasporei” scade mult empatia romanilor fata de violente. Diaspora ,e cea care a votat Putin prin intermediul Haur,nu?

    • Diaspora e cea care a votat Aur,e cea care nu a respectat izolarea in pandemie,e cea care a venit cu certificate false de trecere prin boala,e cea care a umplut spitalele fara sa contribuie cu doi lei la asigurarile de sanatate,e ceea din cauza careia trebuie sa spui ca esti polonez cand vizitezi Europa pentru a nu fi privit cu dispret …

  18. Cum de nu vine domnul Iohanis puțin în stradă să ne ia „pulsul”? Uite propun să isi ia o jachetă galbenă să-l vedem mai bine…. Eu i-aș trimite niște mesaje de mulțumire pentru toată activitatea. 😂😂😂