G4Media.ro

Thailanda vrea să impulsioneze turismul prin vize de lungă şedere pentru vizitatori,…

Sursă foto: Unsplash

Thailanda vrea să impulsioneze turismul prin vize de lungă şedere pentru vizitatori, studenţi şi nomazi digitali

Guvernul thailandez a aprobat marţi vize pentru şederi de lungă durată pentru turişti, studenţi postuniversitari şi cei care lucrează de la distanţă, şi de asemenea condiţii mai bune pentru acordarea de vize pensionarilor, în încercarea de a stimula sectorul crucial al turismului pe fondul încetinirii economiei, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Începând din luna iunie, Thailanda va permite călătorilor din 93 de ţări să stea în ţară pe o perioadă de până la 60 de zile, în creştere faţă de situaţia actuală în care şederea de lungă durată este permisă doar pentru călătorii din 57 de ţări, în timp ce mai mulţi turişti vor fi eligibili pentru obţinerea de vize la sosire, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Chai Wacharonke.

Studenţilor străini li se va permite să rămână în Thailanda timp de un an suplimentar după absolvire, în timp ce cerinţele de asigurări pentru străinii care vor să se pensioneze în Thailanda vor fi relaxate, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Turismul este un motor cheie al celei de-a doua economii din Asia de Sud-Est şi o sursă importantă de locuri de muncă.

Noile măsuri anunţate marţi fac parte dintr-un efort mai amplu destinat creşterii numărului de vizitatori, în special a celor veniţi din principalele pieţe şi a celor cu un ritm puternic de creştere, prin extinderea perioadei maxime de şedere până la 60 de zile, de la 30 de zile începând cu data acordării vizei de intrare.

De asemenea, valabilitatea vizelor acordate pentru aşa-numiţii „nomazi digitali”, liber profesionişti care lucrează de la distanţă, va fi prelungită până la cinci ani, de la 60 de zile în prezent, însă durata fiecărei şederi va fi limitată la 180 de zile.

Thailanda a înregistrat 14,3 milioane de turişti în perioada 1 ianuarie – 26 mai anul curent şi mizează pe un număr record de 40 de milioane de sosiri de turişti străini pentru întregul an, cu venituri de 3.500 miliarde baht (95,73 miliarde de dolari).

În anul 2019, Thailanda a primit un număr record de 39,9 milioane de turişti străini iar veniturile din turism s-au cifrat la 1.910 miliarde baht.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...