G4Media.ro

Tesla recheamă aproape 200.000 de maşini din SUA din cauza ”instabilităţii software”…

Sursa foto: Tesla

Tesla recheamă aproape 200.000 de maşini din SUA din cauza ”instabilităţii software” la camera video spate

Producătorul de vehicule electrice Tesla recheamă aproape 200.000 de maşini din SUA din cauza ”instabilităţii software” care împiedică afişarea imaginii camerei retrovizoare, potrivit Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), transmite CNBC, transmite News.ro.

Agenţia americană a declarat într-o actualizare de rechemare publicată pe site-ul său web că Tesla recheamă anumite vehicule Model S, X şi Y din 2023, echipate cu sistemul 4.0 complet autonom, sistemul software de conducere autonomă al companiei, din cauza erorii software.

Numărul de maşini afectate de rechemare este de 199.575, a spus NHTSA. Numărul de referinţă al Tesla pentru retragere este SB-24-00-002, iar clienţii care au întrebări sunt sfătuiţi să discute cu serviciile pentru clienţi ale companiei.

Compania a lansat deja o actualizare de software over-the-air gratuit pentru proprietari, pentru a remedia problema, a spus NHTSA, iar proprietarii urmează să fie notificaţi prin poştă cu privire la rechemare, începând cu 22 martie.

O rechemare are loc în cazul în care un producător de maşini găseşte o potenţială problemă de siguranţă la un vehicul.

 

Producătorii de automobile oferă de obicei reparaţii gratuite pentru aceste probleme, iar clienţii sunt informaţi prin scrisoare sau alte comunicări cu clienţii.

Cea mai recentă rechemare a Tesla urmează unei alte rechemări record de luna trecută, când producătorul auto a rechemat 2 milioane de vehicule Tesla din cauza unui sistem defect, care era conceput pentru a se asigura că şoferii sunt atenţi atunci când folosesc funcţia Autopilot.

Campania a venit după o serie de accidente mortale care au implicat software-ul Autopilot al Tesla, care au fost investigate de NHTSA.

Măsura urmează, de asemenea, unei perspective financiare sumbre publicată de Tesla la începutul acestei săptămâni.

Producătorul auto a declarat miercuri că creşterea volumului vânzării vehiculelor sale din 2024 ”ar putea fi considerabil mai mică” decât nivelul anului trecut, în timp ce lucrează pentru lansarea ”vehiculului său de generaţie următoare”, în Texas.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nuantele fac tonul. Rechemarile din articol nu sunt rechemari fizice. Sunt actualizări software, în ambele cazuri. În cazul celor 2 milioane din Decembrie, software-ul Autopilot nu a fost defect. Agenția de siguranță rutiera NHTSA a considerat ca masurile prin care sistemul Tesla monitorizează atenția șoferului ar trebui sa fie mai sever. Lucru pe care Tesla l-a făcut deja. Atât și nimic mai mult. Tesla raman unele din cele mai sigure mașini de pe piața.

  2. Dan Negru, unde ești?