G4Media.ro

Teodorovici: Nu sunt prevăzuți bani în bugetul din acest an pentru un…

Teodorovici: Nu sunt prevăzuți bani în bugetul din acest an pentru un referendumul de modificare a Constituției/ Iohannis: Referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie organizat odată cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că nu sunt prevăzuţi bani în bugetul de anul acesta pentru referendumul de modificare a Constituţiei.

Întrebat, la finalul unei dezbateri, cum comentează declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis conform căreia ar fi bine ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie organizat odată cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, Teodorovici a răspuns: „Dacă domnul preşedinte va identifica şi banii necesari, foarte bine. (…) Nu se spune când. Oamenii au votat, foarte bine, facem acest lucru, dar când anume nu se spune. Şi, dacă se doreşte în acest an, trebuie să spună cine decide lucrul ăsta şi de unde se iau banii pentru referendum. Pentru că banii nu sunt prevăzuţi pentru al doilea referendum în bugetul de anul acesta. Poate să fie anul viitor, de ce nu?”.

În opinia sa, dacă se decide organizarea unui referendum, ceea ce este normal, trebuie să se facă într-o altă perioadă decât aceea în care se desfăşoară un anumit tip de alegeri, fie că sunt locale sau prezidenţiale sau de altă natură. „Trebuie să fim corecţi faţă de noi şi să acţionăm în consecinţă”, a adăugat Teodorovici.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că „este bine ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie organizat odată cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidenţiale”.

„Sigur, s-au grăbit unii politicieni, care au şi boicotat acest referendum, să ne spună că există cică o recomandare dată de Comisia de la Veneţia să nu se organizeze alte forme de scrutin împreună cu alegerile. Ţin să informez opinia publică că această recomandare nu există. Deci, nu există o recomandare dată de Comisia de la Veneţia pentru a evita suprapuneri. Deci, putem fără niciun fel de problemă să organizăm referendumul împreună cu prezidenţialele. Şi, ca o notă de subsol, este foarte curios că exact unii politicieni care sunt foarte nemulţumiţi că vin GRECO şi Comisia de la Veneţia să le dea lecţii folosesc argumentul că de la Comisia de la Veneţia ni s-a spus să nu organizam împreună alegeri cu referendum. Iată un exemplu trist de abordare duplicitară din partea unor politicieni români”, a afirmat preşedintele, la Palatul Cotroceni.

Social-democraţii consideră că revizuirea Constituţiei trebuie făcută înainte de alegerile prezidenţiale, data referendumului urmând să fie stabilită imediat după deschiderea noii sesiuni parlamentare.

„În ceea ce priveşte referendumul pentru revizuirea Constituţiei în vederea transpunerii referendumului din 26 mai, PSD consideră că acesta trebuie să aibă loc cât mai curând cu putinţă pentru a da expresie voinţei populare. În acest sens, termenul propus de preşedinte este mult prea lung, având în vedere că poporul român s-a exprimat fără echivoc în privinţa celor două întrebări de la referendum. Aşadar, revizuirea Constituţiei trebuie să aibă loc mult mai devreme decât alegerile prezidenţiale, urmând ca data referendumului de revizuire să fie stabilită imediat după deschiderea noii sesiuni parlamentare”, se precizează într-un comunicat al PSD.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Hai Orlando că ți-au crescut urechile. Nu sunt bani prevăzuți ? Păi n-ai decat să-i prevezi, bre ucrainenule, ce vrei, să-i prevăd eu ?

 2. Păi dacă nu se spune când, înseamnă că va fi făcut la pulivară, după mintea circarului ăsta , nu? Cine spune când ? Poate ar trebui să-l întrebăm pe Draknea, ce zici jokerule

 3. Frizerul ăsta bâlbâit, peltic şi vândut duşmanilor temuți ai românilor încearcă să facă aburi ca o locomotivă fără să reuşească să spună ceva coerent. Este aiuritor şi îngrijorător să fim conduşi de astfel de specimene scabroase.

  • Frizerul balbait nu stie de rectificare bugetară?
   Cum de are bani de pensii speciale când nu au fost prevăzuți?

 4. Mintea lu orlando e în pl cu satelitu. Ca să vadă lumea ce hal de retarzi conduc tara. Până la anul pe vremea asta, dacă merg în continuare cu împrumuturi de câteva miliarde la 2 luni, țara va fi în faliment.

 5. Da’ pentru petarda aia de referendum pentru familie se unde s-au gasit ? Mai aveati un pic si intindeati votarea pe o saptamana . Limbricule .

 6. Trebuie prevăzut un viitor cât mai lung și mai repede la răcoare pentru acest specimene și pentru toți cei care îl înconjoară.

 7. Bre Fernando, dar pt ce ai bani?? Cam multe ai ne-prevăzute: cornul și laptele, o masa calda pt copii cu risc de a abandona școală, spitalele alea regionale,etc,etc
  Unde sunt banii împrumutați in contul copiilor și nepoților nostru, nenorocitule?? Ne-ai întrebat dacă suntem de acord sa ne bagi in rahat pe atâta amar de ani??? Cum poți să ne bagi până la gât în datorii fără să ne întrebi, borfasule???
  Fondul ăla de rezerva al guvernului pe ce l-ai cheltuit? Ăla care e tocmai pt asemenea evenimente???
  Băi NESIMȚITULE, adică te doar cu c..r de ce vrem noi, nu? Mars repejor și implementați ceea ce dorește cu adevărat poporul ( inclusiv 300 parlamentari)!
  Când a venit vorba de legile Justiției și de codurile penale, de SS, ați sărit de fund că ați făcut ce a dorit poporul..hai, nu zau??? Când a zis poporul că vrea modificările făcute de voi și la care nu vreți să renunțați, cu riscul sa fim puși la colt de UE???
  Hai sa vezi tu o grevă generalăl să vedem cu ce mai plătiți voi dezmățul continuu pe care îl faceți cu banii publici ( supra-finantare partide, contracte fără număr care se finalizează cu nimic, angajări fictive pe salarii de Elveția ale pițipoancelor voastre și ale plozilor analfabeți, etc,etc)

 8. Un golan gen infractorul Dragnea. Adica vrea poporul dar daca nu am prevazut in buget, sa fie sanatos. Oare cat de rupt de realitate trebuie sa fii pentru asa gandire? Mai intai au zis ca referendumul este afectat de voturi ilegale. Acum vezi Doamne nu sunt bani sa satisfacem cererea poporului. Pana unde vor merge?

 9. Am mai scris: Oglando este un element din mulțimea curvelor care se dau virgine (prescurtat: mulțimea [PSD]).
  Deci Psd ne spune printr-un comunicat că „termenul propus de preşedinte este mult prea lung … revizuirea Constituţiei trebuie să aibă loc mult mai devreme decât alegerile” și tot Psd, prin președintele său executiv, ne spune că nu sunt bani pentru organizarea referendumului…

 10. Jeg rusesc

 11. discoteca taie de la copii sa dea pensii speciale.

 12. Bre discotecarule, este voința cetățenilor onești și corecți din această țară, acest referendum fiind rezultatul alegerilor din 26 mai! Păi, aloci din cele două miliarde împrumutate de pe piețele externe în zilele acestea, ori din cele care urmează a fi împrumutate în lunile ce vin, evident la dobânzi colosale. nu îți este rușine bre, cățelul tutei de dăncilă?! ai pretenția de a deveni prezidențiabil, matale nici măcar de șef de scară de bloc nu ai fi bun! stau și mă întreb cine și ce naiba vă mână în luptă, sunteți la fel de obraznici, la fel de nesăbuiți, la fel ca dragnea. cine are impresia că v-ați schimbat, fie este de o naivitate totală, fie nu-l duce absolut deloc capul. toți sunteți o apă și un pământ, sunteți niște pericole permanente pentru viitorul acestei țări, cu fiecare secundă pe care o petreceți la guvernare. vizualizați doar lista psd-ului de potențiali prezidențiabili, te pufnește instant râsul! Oameni buni, dacă veo a ajuns să conducă acest așa-xzis partid, vă dați seama ce comedie trăim și unde se găsește actualmente această grupare?! cu riscul de a mă repeta, dacă ai un dram de creier și o fărâmă de raționament, nu ai cum să votez acest partid și nimic ce provine din el. sper că ne-am trezit sau că ne trezim, dacă vrem să avem o țară, dacă dorim să avem un alt parcurs, unul dătător de speranțe, dacă vrem cu adevărat să evoluăm, sub toate aspectele, obligatoriu trebuie să fim exigenți și să alegem oameni competenți, morali și responsabili în funcțiile publice, trebuie în sfârșit să trecem pe linie moartă psd-ul, steaua acestuia trebuie să apună, a făcut prea mult rău acestei țări pentru a mai conta cu adevărat pe scena politică. suntem departe de lumea civilizată, dar prin deciziile noastre și prin exigența noastră, fără îndoială, ne putem apropia de aceasta. Ignoranța noastră nu rezolvă problemele țării, ci le agravează, vezi situația actuală, iar psd-ul pe acest aspect s-a bazat de fiecare dată. schimbarea societății stă în deciziile noastre, trebuie să ne implicăm și să punem presiune pe cei ce vin la conducerea țării, obligându-i să facă lucrurile cum trebuie, să vizeze interesul public, nicidecum pe cel personal, cum se tot întâmplă de vreo 30 de ani. epoca psd-ului TREBUIE să apună odată pentru totdeauna, iar realizarea superficială sau deloc a lucrurilor, de asemenea!

 13. Vrajeala.

  Smecherasul asta de cartier doar sugereaza ca ar fi Gica Contra. In realitate, spunand ca referendumul nu este bugetat, el pregateste terenul pentru a-l refuza si cu ocazia prezidentialelor. In traducere totala, joaca la doua capete, noua ne spune una, iar mesedistilor, alta, fix pe dos.
  Comentariul este pentru unii care s-au lasat inselati de Orlandino Narcisache

 14. Iohannis, ce constituție vrei tu să schimbi? Unde sunt ideile tale mărețe de îmbunătățire? Marș mă

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.