G4Media.ro

Teodorovici, la dezbaterea bugetului: Nu am nici talentul, nici dorinţa şi nici impertinenţa…

Teodorovici, la dezbaterea bugetului: Nu am nici talentul, nici dorinţa şi nici impertinenţa să mint vreodată / Opoziția a criticat dur bugetul / UDMR se gândește dacă îl votează

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că nu are nici dorinţa, nici talentul şi nici impertinenţa să mintă, în contextul acuzaţiilor venite din partea opoziţiei la dezbaterile privind proiectul legii bugetului de stat pe anul 2019, transmite Agerpres.

„Ceea ce spun se şi întâmplă şi nu am nici talentul, nici dorinţa şi nici impertinenţa să mint vreodată atunci când vorbesc de cifre, măsuri în care cred cu tărie şi mai ales efectele pe care le vor produce pentru această ţară, pentru fiecare român în parte. (…) Pentru domnul Cîţu… i-aş spune doar atât, că prefer politicienii criticaţi pentru ceea ce fac cu bună credinţă celor lăudaţi pentru ceea ce fac cu rea intenţie. (…) Doamnei Turcan, ca să vedeţi că anticipam inepţiile pe care le spuneţi şi cu ocazia bugetului de stat, pentru unii este mult mai uşor să comentezi zece idei bune şi foarte bune, decât să emiţi una singură. Şi aveţi din partea mea – din dorinţa de a vă mai vedea din când în când în acest spaţiu, pentru că trebuie să facem şi noi haz de necaz – doar galben. Domnul Năsui, dacă mă căutaţi pe mine pe internet, găsiţi anumite lucruri, zic eu, şi îmi place să cred şi lucruri bune, dar de dumneavoastră, dacă vom căuta împreună pe internet, cred că aveţi un trecut de care să vă fie ruşine”, a spus Teodorovici, care i-a arătat lui Cîţu un cartonaş roşu, iar lui Turcan – unul galben.

El a susţinut că afirmaţiile reprezentanţilor opoziţiei cu privire la buget sunt o bătaie de joc.

„Este o bătaie de joc pe care dumneavoastră o faceţi în mod zilnic de la această tribună, în spaţiul online, unde vă place să fiţi foarte prezenţi şi este un lucru foarte bun, dar fără a vă gândi o clipă la cel care urmăreşte ceea ce dumneavoastră trimiteţi în mod inconştient ca informaţie falsă, cu răutate în spaţiul public”, a arătat ministrul de Finanţe.

Investiţiile în 2017 au fost de 26,8 miliarde de lei, în 2018 – 34,2 miliarde de lei cu 27,6% mai mult ca anul precedent, iar în 2019 prognoza este de 49,7 miliarde de lei, cu 45,3% mai mult ca anul trecut, a precizat ministrul.

„Le puteţi verifica dacă aşteptaţi un an de zile şi veţi vedea că cifrele se confirmă”, a spus Teodorovici.

 • PNL va vota împotriva proiectului bugetului de stat pe 2019, întrucât nu este fundamentat pe date reale, nu respectă Constituţia, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului, senatorul liberal Florin Cîţu.

„Ce mai contează ce scrie în buget atunci când bugetul nu respectă Constituţia şi, mult mai important, cei care fac bugetul nu şi-l asumă, nu au curajul să dea o simplă declaraţie prin care să spună că ceea ce este inclus în buget este adevărat. (…) Aveţi astăzi certitudinea că acest buget nu este fundamentat pe date reale, ministrului Finanţelor Publice îi este frică, nu are curajul să semneze o declaraţie pe propria răspundere. PNL va vota împotriva acestui buget, în această formă”, a afirmat Cîţu, la dezbaterile generale pe proiectul de buget pe 2019.

El a adăugat că ministrul Eugen Teodorovici a minţit atunci când a promis că nu vor fi introduse mai multe taxe.

Și prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a spus că bugetul este improvizat, mincinos şi rupt de marile interese ale României (detalii aici).

 • USR nu va cauţiona proiectul de buget pe 2019 pentru că este ”o fraudă”, fiind bazat pe ”minciună”, a anunţat deputatul USR Claudiu Năsui la dezbaterile din plenul Parlamentului.

„Acest buget, stimaţi colegi, este o fraudă şi este o fraudă pentru că este bazat pe o minciună. Este bazat pe o minciună care e creşterea economică de 5,5%. Şi vreau să ţineţi minte această cifră de 5,5%, pentru că sunt sigur că vom vorbi de ea şi anul viitor. Anul trecut am vorbit de o altă cifră, de 6,1%, asta este cifra pe care dumneavoastră, la Guvern, prin Comisia de Prognoză aţi spus că o să o avem pentru anul 2018 şi aţi fundamentat un buget pe 6,1%. Ce se întâmpla de fapt anul trecut? Aceeaşi Comisie care ne promitea 6,1%, treptat, şi-a tot scăzut perspectiva de creştere la 5% şi apoi la 4,5% şi, în final, dacă ne uitam la INS, vedem 4,2%. Deci, avem o prognoză de creştere mult prea mare, mult prea irealist de mare, făcută parcă politic pentru a acomoda toate cheltuielile pe care dumneavoastră doriţi să le faceţi. În plus, ne mai spuneţi altă minciună, că cursul leu-euro va fi de 4,67 lei, când şi acum cursul BNR, dacă vă uitaţi la el, este la 4,74 şi cel mai tare lucru este că nici măcar dumneavoastră nu credeţi în indicatorii aceştia”, a susţinut Năsui.

Potrivit acestuia, prin proiectul de buget au fost majorate cheltuielile.

„Aţi crescut mai toate cheltuielile, peste tot cheltuieli tot mai mari: dublăm, triplăm unele bugete. Cheltuim banii oamenilor pentru că, până la urmă, nu sunt banii noştri, suntem generoşi cu bani altora. Pensiile speciale din buget cresc de la 9,5 miliarde la 12 miliarde, banii pentru partide explodează, de asemenea, i-aţi mai scăzut puţin prin amendamente la presiunea publică (…), şi bine aţi făcut, dar tot nu este suficient, tot se dau mult prea mulţi bani la partid. (…) Banii pentru baronii locali sunt, de asemenea, pe creşteri. Şi ştiţi ce altceva mai creşte? Creşte Jandarmeria, creşte cu 6.300 de oameni, bugetul ei pentru muniţii şi armament de tip de război creşte cu 520% şi atunci ne întrebăm: de ce aţi crescut acest buget aşa de mult? Ajunge la peste două miliarde de lei. De ce se întâmplă lucrurile acestea? Şi aici este o întrebare legitimă: vă pregătiţi de război? Ştiţi dumneavoastră că se va întâmpla ceva ce noi nu ştim?”, a spus deputatul USR.

Năsui a adăugat că actuala putere este, de fapt, într-un război politic şi arma este bugetul din acest an, iar ţinta – primarii.

 • UDMR consideră că proiectul bugetului de stat pe 2019 este unul optimist şi, în funcţie de evoluţia dezbaterilor din plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, va decide cum va vota.

„Este un buget optimist, cu câteva domenii cu creşteri de alocare accentuate, o propunere mai bună decât proiectul de buget iniţial pus în dezbatere, dar al cărei succes depinde aproape exclusiv de atitudinea ministerelor de linie de a folosi eficient resurse alocate. În funcţie de dezbaterile din plenul Camerelor reunite, grupurile parlamentare UDMR vor decide asupra atitudinii de vot la votul final”, a declarat, miercuri, liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila-Zoltan, la dezbaterile generale.

 • Liderul Pro România, Victor Ponta, a afirmat că bugetul de stat pe acest an se bazează pe prognoze nerealiste privind creşterea economică, inflaţia şi deficitul, menţionând că observaţiile sale nu sunt critici la adresa ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici.

„Vreau să nu luaţi observaţiile noastre şi amendamentele ca pe nişte critici la adresa domnului ministru Teodorovici. Nu vor fi critici, domnule ministru, o să vă rog doar să le transmiteţi lui Darius Vâlcov, ci elemente care ţin de experienţă, de faptul că am lucrat împreună cu doamna Pescaru (…) şi alături de o parte din cei din Pro România atunci când făceau, alături de domnul Teodorovici şi de mine, bugete serioase. Avem următoarele observaţii legate de fond: în primul rând, faptul că, din tot ceea ce noi am aflat, prognozele pe care se bazează bugetul sunt nişte prognoze nerealiste legate de creşterea economică, de inflaţie şi de deficit. S-a mai întâmplat în România acest lucru în anul 2008. Ministerul de Finanţe prevedea pentru 2009 creştere economică, deficit scăzut şi a fost un dezastru în 2009. Deci, se mai întâmplă acest lucru. Sper să nu se întâmple şi în acest an. Nu mai este acelaşi ministru, dar totuşi sperăm că de data aceasta aceste prognoze exagerat de optimiste să nu se dovedească în a doua parte a anului ca având un impact semnificativ major asupra veniturilor”, a spus Ponta.

El a adăugat că, în ceea ce priveşte veniturile, sunt câteva surse „evident” nerealiste.

În opinia sa, „modul în care au fost făcute bugetele pentru autorităţile locale îi transformă pe aceştia în nişte sclavi ai ministerului”.

Foto: Eugen Teodorovici (Inquam Photos / Octav Ganea)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. cat tupeu! de cand esti valetul valcovului te-ai molipsit. ce uciga-l toaca va da felixescu sa fumati ?

 2. L-am cautat pe Claudiu Năsui pe internet dar nu am gasit nimic rusinos pentru el.

 3. Sa-l crezi pe mincinos cind spune ca nu minte?
  Asa rinjet permanent avea si Ponta in perioada lui de glorie.

 4. orlando, tu ce scoala pe bune ai nene ? ca diplome iti dadeau toti ?

 5. sinistre taricene, sinistre dragneo, i-auzi ma, licuricii vostrii, ungurii mai vor sa le dati ceva.
  sa LI-L impurumute dragnea pe buscu sa le face si lor de 50000 de euro / luna chestiile alea mishto.

 6. Bai maimutoilor,pe cine mai convingeti,ma,ca nu vreti sa furati pana la sfarsitul vietii fara sa dati socoteala? Sluga a infractorilor,de unde atata tupeu sa dai cu flit la oricine indrazneste sa va ceara socoteala pentru ceea ce faceti cu tara asta?

 7. Lepadatura asta = teodorovici – nu poate „minti vreodata” ! Nu ! Canalia minte mereu si fara nici o remuscare ! AStia sunt rahatii PSDragnea si alde tradiceanu ! Jeguri bune numai de MINCIUNI si FURTURI !

 8. De ani observ lipsa pronuntarii urmatoarei afirmatii:
  Toti din udmr sunt spioni ai guvernului ungar.
  Dovada?
  Toti membrii udmr anchetati sau condamnati sunt in ungaria si se bucura de protectia guvernului ungar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.