G4Media.ro

Teodorovici anunță cedările în fața băncilor: ”Taxa pe lăcomie” va fi decuplată…

Teodorovici anunță cedările în fața băncilor: ”Taxa pe lăcomie” va fi decuplată de nivelul ROBOR și se va aplica unei baze de impozitare mult mai mici

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat vineri că OUG 114/2018, numită taxa lăcomiei, va fi modificată săptămâna viitoare printr-o altă ordonanță de urgență.

Teodorovici a dat detalii despre două modificări ale OUG în ceea ce privește taxa aplicată pe activele băncilor. Astfel, taxa nu va mai fi legată de nivelul ROBOR (cum apărea în varianta adoptată a OUG). În plus, baza de impozitare se va micșora semnificativ, din activele impozitate dispărând cele care au legătură cu creditarea sectorului guvernamental.

Teodorovici a mai anunțat și modificarea modului de calcul pentru ROBOR – dobânda cheie în funcție de care sunt stabilite dobânzile la credite. Noua formulă a ROBOR va ține cont de tranzacţiile interbancare şi zilnice pe trimestrul anterior.

„După cum ştiţi, ieri am avut discuţii la Ministerul Finanţelor cu Asociaţia Română a Băncilor şi vom avea şi astăzi o discuţie pentru a discuta pe forma finală a textului de ordonanţă care să modifice OUG 114. Am avut discuţie, desigur, şi cu BNR, am trimis şi o informare la Banca Centrală Europeană, arătăm care sunt modificările pe care le aducem şi pregătim o ordonanţă de urgenţă care va fi aprobată săptămâna viitoare în Guvern. În principal, este vorba despre decuplarea ROBOR-ului de partea de taxă pe activele financiare. Acest ROBOR nou va fi calculat la tranzacţiile interbancare şi zilnice pe trimestrul anterior, e o medie aritmetică care se aplică pe trimestrul următor”, a spus Teodorovici, citat de Agerpres.

Vom reveni

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Cine răspunde pentru tot tapajul, pentru variatiile de bursa si curs de schimb? Cine? BOUL ăsta de Teodorovici? Cum e posibil ca O NULITATE ca asta sa ajunga in GUVERNUL HOTIEI NATIONALE si sa comita asemenea idioțenii (impreuna cu hoțul odios Vâlkov)?

  • A fost votat. Romanii au fost la vot in 2016, 18% au votat cu PSD la parlamentare si absenteismul a fost 61%. Guvernul este ales din randul majoritatii parlamentare.

   PSD a castigat fiindca n-ati fost la vot, cretinilor, ca de obicei.

   Si indraznesti sa te dai surprins? Prostie tipic romaneasca: „Vai, de ce sunt hoti la putere? Vot? Ce e ala vot?”

   Natie de prosti.

  • La vot atunci când vin următoarele alegeri parlamentare şi votați împotriva lor ca să nu vă mai plângeți.

  • Ai dreptate e un bolovan, au pierdut toti romanii ,uita ti va si la facturi.

 2. Da ce credeati voi ca o sa scada ratele la banci ? Ca o sa suporte bancile taxe mai mari ? Tot prostimea o sa plateasca. Lavanu si la multi ani ?

 3. @ zise dobre
  E de admirat perseverența cu care prezentați adevărul „gol-goluț” spus ” verde-n față…!
  Cetățeanul turmentat din Caragiale e net superior multor concetățeni de-ai noștri care nu se prezintă la vot… Măcar ăla se întreba” eu cu cine votez? ”
  Ca să ajungă unde trebuie, comentariile Dumneavoastră ar trebui transmise in fiecare seară la Anatema 3 și Mânia TV, ceea ce mă îndoiesc că se va întâmpla…!

 4. „În plus, baza de impozitare se va micșora semnificativ, din activele impozitate dispărând cele care au legătură cu creditarea sectorului guvernamental.”
  Adica Guvernul se va imprumuta dupa alte reguli decat restul lumii. Este de inteles deci ca „restul lumii” va suporta consecintele.

 5. Dobinda este corupție…. Dobinda înseamnă cistig necinstit înseamnă cămătărie…. De ce nu face toată lumea cămătărie…. Pentru ca ar fi concurenta și paraziții ăștia ei vor sa controleze totul….. Dobinda înseamnă să împărți oamenii în bogați și săracii… Doar desființarea dobinzi va face oamenilor o viață mai bună pentru ca leprele astea au transformat lumea asta într o peșteră de hoții…. Cine poate înțelege….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.