G4Media.ro

Telegram a fost cea mai populară aplicaţie în prima lună a anului

Telegram a fost cea mai populară aplicaţie în prima lună a anului

Stângăciile în comunicarea WhatsApp şi sentimentul negativ din ce în ce mai accentuat al utilizatorilor faţă de Facebook au propulsat Telegram pe primul loc al aplicaţiilor, după numărul de instalări, transmite News.ro.

De pe locul 9 în decembrie, controversa de amploare privind procesarea datelor personale ale utilizatorilor WhatsApp a propulsat Telegram pe primul loc în topul global al aplicaţiilor, realizat de Sensor Tower pentru luna ianuarie.

Telegram a fost instalată de 63 de milioane de ori în luna ianuarie, ceea ce reprezintă o creştere de 3,8 ori faţă de prima lună a anului trecut, devansând liderul de până acum al clasamentului, TikTok (şi, automat, WhatsApp).

India este ţara în care Telegram a crescut cel mai mult, aceasta aducând 24% din numărul descărcărilor pe luna ianuarie.

Pe acelaşi val a urcat şi Signal care a ajuns pe locul 3 la nivel global, deşi până acum nu a fost deloc prezentă în top 10.

Cele două aplicaţii sunt mai populare în Google Play, unde ocupă primele două locuri, decât în App Store, unde Telegram este pe locul 4, iar Signal pe 10. Per ansamblu, însă, cele două ocupă locurile 1 şi 3.

În consecinţă, Facebook, WhatsApp şi Instagram au pierdut câte două poziţii în clasament. WhatsApp a căzut de pe locul 3, pe locul 5 în topul comun al celor două platforme mobile majore.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Perfect. Telegram+Signal sunt de ajuns. Imi apar din ce in ce mai multi, in contactele din telefonul mobil.

    FB/Messgr/Wtsp, conturi inchise si aplicatii dezinstalate. Tweeter, cont dezactivat (amicul Dorsey nu „ofera” posibilitatea de a inchide contul, un mare democrat 😀 )