G4Media.ro

Telefoanele mobile, interzise în școlile din Anglia pentru elevi, inclusiv în pauze,…

sursa foto: UNICEF/ Norbert Fodor

Telefoanele mobile, interzise în școlile din Anglia pentru elevi, inclusiv în pauze, anunță Guvernul britanic

Elevii din școlile din Anglia nu vor mai putea folosi telefoanele mobile la școală, anunță guvernul britanic, care susține că va trimite ghiduri în școli pentru a implementa noua măsură. Interzicerea telefoanelor ar urma să se facă încă de la intrarea în școală, propune executivul din Marea Britanie, care pune interdicția pe seama nevoii de continuare a eforturilor pentru performanțe academice din ce în ce mai bune, conform sursei citate, scrie Edupedu.ro.

„Telefoanele mobile vor fi interzise în școlile din Anglia, ca parte a planului guvernului de a reduce la minimum perturbările și de a îmbunătăți comportamentul în sălile de clasă. Noile orientări privind telefoanele mobile în școli (…) sprijină directorii de școli în interzicerea utilizării telefoanelor mobile pe tot parcursul zilei de școală, inclusiv în pauze. Multe școli din întreaga țară interzic deja utilizarea telefoanelor mobile cu rezultate foarte bune. Aceste orientări vor asigura o abordare coerentă în toate școlile”, a transmis Guvernul Marii Britanii.

Datele Oficiului de Comunicații din Anglia (Ofcom) arată că 97% dintre copiii de până la vârsta de 12 ani au propriul telefon mobil. Conform sursei citate, utilizarea telefoanelor mobile în școli poate duce la cyberbullying, la distragerea atenției și la perturbarea activității în clasă, ceea ce, la rândul său, provoacă o pierdere a timpului de învățare.

Autoritățile britanice citează un raport al UNESCO din vara anului trecut prin care organizația atrage atenția asupra riscurilor pe care le implică utilizarea smartphone-urilor în școli, afirmând că „doar tehnologia care sprijină învățarea” este meritorie în școli.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Perfect! Pe când și la noi?