G4Media.ro

Tătaru: Un număr de 30 de ventilatoare ajung în România. Se fac…

Tătaru: Un număr de 30 de ventilatoare ajung în România. Se fac licitații pentru încă 400

La  finalul unei întâlniri cu directorii de spitale din Cluj, cu reprezentanții DSP și ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj, ministrul Sănătății, Nelu Tătăru a precizat că un număr de 30 de ventilatoare ajung săptămâna aceasta în țară, iar pentru alte 400 se fac deja licitații.

„În cursul acestei săptămâni vor veni primele 30 de ventilatoare. Această licitație s-a făcut în ONAC (Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate-n.red.), am avut destule greutăți pe piața internațională, la un moment dat s-a oprit această licitație. S-a reluat. Vor veni cele 200, mai avem în curs încă o licitație de 200. La nivelul ministerului se efectuează licitații pentru încă 400 de ventilatoare”, a spus Tătaru.

Potrivit ministrului, urmează ca prin MApN să fie dezvoltată și o linie de producție pentru ventilatoare. El avertizează că mai avem cale lungă în combaterea epidemiei. „Sperăm ca până într-o lună să putem să avem un necesar de 400 de ventilatoare. Mai e cale lungă de luptă împotriva infecției cu coronavirusul Covid 19, în România”, a mai spus ministrul.

România intră într-un scenariu în care tot ce înseamnă pacient este un suspect cu infecție Covid. „Prioritățile rămân aceleași, echipament de protecție, precauții, distanțare socială trebuie să existe, asigurarea medicației acestor pacienți, limitarea și izolarea voluntară și izolarea socială. Nu există niciun motiv de relaxare. Încă nu am urcat ca să putem coborî”, a spus ministrul, citat de Actual de Cluj.

Tătaru susține că situația mai clară a pandemiei în România va putea fi creionată doar după Paște. ”Avem o perioadă, până după sărbătorile pascale, în care mai aşteptăm concetăţeni ai noştri să se întoarcă în ţară, iar în acest context o să avem o evaluare la 7-10 zile după sărbătorile pascale”.

Sursa Foto: daruieșteviața.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Domnule ministru, in judetele conduse de ciuma rosie mafioata NU SE TESTEAZA pacientii care au simptome clare de infectare cu COVID-19. E clar ca urmaresc sa pastreze testele pentru pesedisti si neamurile lor, dar si sa apara mai putine persoane infectate in judetele lor, ca sa dea bine in statistici iar managerii ciumatilor sa-si pastreze functiile.

  2. Oare ajung ventilatoarele inaintea vaccinului programat anul viitor sau dupa.

  3. Astea-s alea 200 anunțate acum 3 săptămâni ?

  4. Astea 30 au venit pentru Guvern și restul de 400 sunt pentru Parlament?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.