G4Media.ro

Tătaru: Toată luna septembrie este o lună de provocare/ Portul măștii este…

Tătaru: Toată luna septembrie este o lună de provocare/ Portul măștii este absolut necesar în interior, în pauze, în locurile aglomerate la ieșirea în curtea școlii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat pentru Digi24.ro, în contextul începrii noului an școlar, că toată luna septembrie este o lună de provocare și că portul măștii este absolut necesar în interiorul școlilor, în pauze și la ieșirea în curtea școlii.

„Toată luna septembrie este o lună de provocare, începutul școlii pentru mine fiind cel mai important moment de la începutul acestei pandemii. Începutul școlii trebuie gestionat și trebuie gestionat în măsura respectării acelor reguli pe care trebuie să le știe toți părinții și să ni le însușim împreună cu copiii”, a spus Nelu Tătaru pentru Digi24.

El a trecut apoi în revistă cele mai importante aspecte legate de începerea școlii:

„Există o recomandare a portului măștii. Acest port al măștii este absolut necesar în interior, în pauze, în locurile aglomerate la ieșirea în curte.

Dacă avem suspiciuni de existența unei boli cronice sau dacă avem suspiciuni prin existența unor aparținători acasă care au aceste patologii conexe, atunci un medic de familie sau medicul specialist poate recomanda ca acești copii să desfășoare activitate școlară online.

Rămân aceleași precauții pe care le-am repetat și le repetăm de la începutul acestei pandemii: haideți să purtăm măști, haideți să folosim dezinfectant, haideți să mergem pe acele circuite care sunt special marcate în drumul spre clasă și în drumul din clasă spre ieșirea din școală, precum și în timpul orelor să păstrăm acea măscuță până în pauză, iar în momentul în care am ieșit și avem un loc mai liber, putem renunța un pic la mască.

Fiecare școală are libertatea să-și adapteze scenariul pe care își va desfășura activitatea de învățământ.

În condițiile în care avem un elev infectat, acel elev merge într-o unitate medicală, iar ceilalți colegi din clasă vor merge în carantină 14 zile, acea clasă fiind închisă.

În condițiile în care avem trei elevi, în trei clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, atunci cei trei elevi vor merge la unități medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție”.

Sursa: Digi24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. 1. De ce sa vina la scoala cu „mascuta” daca pot face online de acasa?
    2. De ca sa expun copilul unor riscuri -covid, microbii adunați în masca, cheltuieli suplim cu măștile 3, 4 buc pe zi daca poate invata si de acasa?
    3. Este adevarat ca profesorii solicita spor la salariu ptr purtarea măstii?
    4. Legiferati homeschoolingul.

  2. Daca a zis Tataru ca trebuie sa stati cu masca toata ziua inseamna ca puteti sta fara, omul habar n-are ce vorbeste.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.