G4Media.ro

Tătaru: Sperăm ca din a doua jumătate a lunii octombrie să mergem…

Tătaru: Sperăm ca din a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, la Piatra-Neamţ, că se aşteaptă ca din a doua jumătate a lunii octombrie România să intre pe o pantă descendentă a numărului de cazuri de COVID-19, relatează Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a precizat că, pentru ca acest lucru să se întâmple, populaţia trebuie să respecte regulile de combatere şi prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

„Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea şcolilor, cinematografelor, sălilor de spectacole, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, campania electorală, alegerile de pe 27 septembrie. Fiecare din aceste activităţi are nişte norme de aplicare şi funcţionare în vederea bunei desfăşurări şi cu riscurile cât mai mici. Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre. Dacă menţinem, atunci putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea şi o pantă descendentă. Mergem, deocamdată, pe acel platou. Suntem pe a doua cocoaşă a primului val pandemic. Sperăm să putem gestiona cu bine şi acest început de şcoală. În măsura în care rămânem în acelaşi registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă„, a declarat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a precizat că o evaluare completă asupra efectelor redeschiderii şcolilor va fi gata la sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie.

„Deocamdată gestionăm toate cazurile şi cele care apar noi în urma testărilor. Dar reperele noastre rămân adresabilitatea la unităţile de primiri urgenţe, terapie intensivă şi numărul de decese”, a spus ministrul Sănătăţii.

Ministrul Nelu Tătaru se află, luni, în judeţul Neamţ unde participă la o serie de activităţi de susţinere a candidaţilor PNL la alegerile locale.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Avem panta, platou și cocoașa. A uitat de fierăstrău.

 2. Speram ca partidul tau sa fie pe acea panta, si inainte de octombrie. Ministrul parapanta, cocoloasa si platou…

  • Breeeee…deo! Ala descendentu’ este psd. Dumnezeu de l-ar descedenta pentru totdeauna.. Că poate așa toate jigodiile, smecherasii, hoții, ciorditorii, putorile, aceste scursuri sociale, lacome și parșive membri în general de partid dar și susținători ai acestora nu vor mai parazita statul roman

 3. Poate urmează si el exemplul Cehiei! Ar fi un gest de onoare! Credibilitatea lui este sub 0!

 4. Da, dar ce facem cu a cincea cocoașa din al treilea val?

 5. Nu sunt anti PNL dar nenea ăsta e legitim depășit de situație, ca și omologul lui anterior.
  Am auzit speranțele lui de descreștere ale cazurilor de luni de zile, și totuși nimic care să indice că ne-am îndrepta spre acolo.
  Vorbe optimiste, dar goale. Exact ce n-avem nevioe

 6. După sică beţivanu’ suntem pe ramura descendentă de trei săptămâni. Turcu (sau cum ȋl cheamă) nu se consultă cu şeful lui ?

 7. HAOS la ăștia in partid dar si in cap!De cand a anuntat OMS ca nu este igienic nici salutul cu cotul,ei au inventat salutul la glezne dar,se cam lovesc unul pe altul …cu balbaielile!!!