G4Media.ro

Tariful pentru energia termică în Brașov crește cu 33%. Se ajunge la…

Tariful pentru energia termică în Brașov crește cu 33%. Se ajunge la 264,14 lei/gigacaloria, pentru populaţie

Consiliul Local Braşov a aprobat luni, 22 noiembrie, o hotărâre privind majorarea preţului gigacaloriei cu 33%, scrie Bună Ziua Brașov.

Începând din 1 noiembrie, preţul facturat populaţiei este de 264,14 lei/Gcal cu TVA, faţă de la 198,97 lei/Gcal cu TVA, cât era înainte.

Conform calculelor iniţiatorului proiectului, chiar şi cu această majorare a tarifelor, anul viitor, de la bugetul local al municipiului se va plăti în plus faţă de anul acesta suma de 23.161.260 lei, inclusiv TVA, pentru a subvenţiona preţul gigacaloriei furnizat populaţiei.

„În cazul în care tariful pentru populaţie nu s-ar modifica, efortul financiar anual al Municipiului Braşov ar fi cu 1.509.060 lei, cu TVA, mai mare decât 23.161.260 lei inclusiv TVA”, se arată în raportul de aprobare a Hotărârii de Consiliu Local.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Multumiri comisiei ueropene pentru acest cadou de craciun. Oamenii trebuie sa se bucure pentru ca salveaza lumea de la climate change cand nici macar comunitatea stiintifica nu a ajuns la un conses in legatura cu asta, sute de lucrari si fiecare zice altceva.
  Ue este jalnica si seamana tot mai mult a dictatura decat piata libera.

  • E mai puţin gaz din cauza iernii atipice de anul trecut, postac rus infect ce eşti. Eşti invidios pe UE, fiindcă Rusia ta e o hazna.

  • dar ce va mai place sa va uitati cu jind la Europa..in special cea de vest.

  • Cine n-ar vrea sa trăiască in Austria zilele astea? 3600 e dacă nu te vaccinezi cu prima doza, 1500 dacă nu o bagi pe a 3-a 🙂 viața nenica

 2. Pai la toata lumea creste, ca trebuie sa suportam si subventia in Bucuresti

  • 27 de oraşe din România au cerut bani de încălzire, dar ce să spună un provincial sărac şi frustrat?

  • Acu’ ati lasat (deocamdata, c-asa e „punctu'”..) disputa intre bugetari si ne…, vaccinati si ne… si va ocupati de bucuresteni si ne…? Nu le duceti grija, din contributia lor la PIB-ul tarii, bucurestenii sunt in stare sa-si plateasca singuri orice subventie….nu prea stiu cum ies la liman catunele patriei…dar bucurestenii n-au pus in discutie niciodata acest aspect (deh, fiecare intelege „solidaritatea” conform propriului neuron, sau dupa cum il lasa „sufletu'”)!

 3. In Romania se face prea multa risipa de energie în orașele mari din cauza infrastructurii învechite și cineva trebuie sa suporte….cineva acelea este întotdeauna cetățeanul obișnuit!