G4Media.ro

Tăriceanu propune o Comisie pentru Adevăr și Reconciliere: Toți oamenii din justiție…

Tăriceanu propune o Comisie pentru Adevăr și Reconciliere: Toți oamenii din justiție și servicii care ies public și oferă informații despre abuzurile generate de protocoale nu vor avea de suferit

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, propune, într-o postare pe Facebook, înființarea unei așa- numite Comisii pentru Adevăr și Reconciliere în Parlament, care să prezinte public ”abuzurile comise”.

“Tocmai pentru că vrem să punem capăt „statului drepți” și spectacolului cătușelor, cred cu tărie că activitatea acestei comisii trebuie să pornească de la un principiu fundamental: toți oamenii din justiție și servicii care ies public și oferă informații despre abuzurile generate de protocoale nu vor avea de suferit. Sunt sigur că mulți procurori sau judecători au acționat sub presiune, nu din proprie inițiativă, iar scopul este să curățăm sistemul, nu să începem o vânătoare de oameni”, susține președintele Senatului.

Tăriceanu mai scrie că declanșarea procedurii de infringement este un moment zero pentru societatea românească. ”Toți oamenii politici trebuie să învețe că principiul prezumției de nevinovăție nu este facultativ și termeni ca cel de „penali” trebuie să dispară din vocabularul lor. Epoca „Orban-ilor”, valeți ai sistemului, care îndeplinesc ordinele primite, inclusiv prin depunerea unei plângeri penale ridicole împotriva premierului, trebuie să apună”, notează președintele Senatului în postare pe Facebook.

Tăriceanu susține că trebuie accelerat ”procesul de curățire și reconstrucție pe baze democratice a instituțiilor din justiție și a modului lor de operare” prin adoptarea legilor justiției și prin schimbarea oamenilor de la vârf. Președintele Senatului vorbește și despre ”reglementarea activității instituțiilor de forță” și despre înființarea unei agenții independente, ANIC (Autoritatea Națională de Interceptare a Comunicațiilor), pe care o numește ”o măsură necesară.”

Comisia Europeană a informat reprezentanțele la Uniunea Europeană a 11 state membre, printre care și a României, că în aprilie 2018 a expirat termenul până la care aceste țări ar fi trebuit să transpună în legislațiile lor naționale o directivă europeană care obligă autoritățile să protejeze prezumția de nevinovăție a justițiabililor, potrivit HotNews.ro. În cazul Românei, Comisia Europeană nu a solicitat în niciun fel reforma generală a codurilor penale, au declarat, pentru HotNews.ro surse europene.  În schimb, modificările solicitate de CE pentru transpunerea directivei au fost deja transmise la Parlament de către Ministerul Justiției, încă de la finalul anului trecut, însă nu au fost adoptate până acum.

România și celelalte 10 state în cauză au fost notificate de Comisia Europeană pentru declanșarea automată a procedurii de infringement precontencioase, ca urmare a faptului că în aprilie 2018 a expirat termenul de transpunere a Directivei 343 din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

 1. În pur stil orwellian, Comisia pentru Adevăr și Reconciliere (chiar, verificați titlul că ați mâncat niște litere) se va ocupa de minciună și dezbinare. Bravo d-nule Tăriceanu!

 2. hehe viorico ! baga repede un minister nou: ministerul Adevarului.

  Nu stiu daca trece de „compatibilitati” dar ar fi de facut o dispensa in cazul lui Tariceanu. Sa fie el pus in fruntea ministerului. Macar „onorific”.
  Si asa nu se cunoaste in tara noastra sensul cuvantului Onoare, din moment ce tocmai Tariceanu vine cu propunerea. Ce poate fi mai ridicol?

  • Se viseaza inca potent politic , dar vai, si psihico-fizic

  • N-are nicio legătură

  • Nu are legatura covalenta, ionica sau wanderwall ?

 3. Se viseaza inca potent politic , dar vai, si psihico-fizic.

 4. Tariceanu si adevarul, v.a.c.a si baletul! Deoarece se spune ca nu exista ,,adevar absolut,, Tariceanu propune: adevarul Lui si……..resturi minuscule de adevaruri, functie de interes propriu si de gasca, spun gasca deoarece e impietate sa numesc grup in asociere cu anumite personaje cercetate pentru ,, marturie mincinoasa,,! Cat despre protocoale, vezi adevarul Lui, multe intocmite sub aripa lui de PM si directa obladuire si probabil indrumare, unii nu suntem inca amnezici totusi !

 5. Domnule Tariceanu , este o UTOPIE ceea ce propuneti dvs.
  Cum se spune in popor ” Cine dracu a mai vazut iepure macand cucuta si studenta n_____ta .

  • Poate te crezi vreo studenta intarziata; vezi ca e coada la psd pentru „promovarea” femeii.
   Unele aspecte vor fi trecute cu vederea „daca interesele partidului o cere”. Inca mai e timp!

 6. Poate daca dati banii inapoi, dar nu mai putin de 1-20 milioane euro (in functie de perjudiciul realizat; putem gasi o scara de echivalenta echitabila pentru popor) si nu mai calcati in politica voi si rudele de gradul unu in urmatorii 50 de ani putem discuta.
  Daca nu sunteti dispusi, veti plati in cele din urma.

 7. Vreun consilier al acestui penal a vizionat „The Forgiven” (2017)…
  Si cat timp ar fi avut un puscarie pentru urmarit filme…

 8. Iar onorata comişie de care gavareşte tâmpiceanu să fie alcătuită numa’ şi numa’ din cadre de nădejde ale psd-alde, nu?

 9. dl Tariceanu pune in paranteza raspunderea penala?
  daca asta intelege dl Tariceanu prin stat de drept atunci cred ca trebuie sa emigram.

 10. Nu mă aștept să aibă bun simț sau să-i fie rușine de ceea ce spune și de ceea ce face.
  Să-l admire și să-l urmeze proștii.Este dreptul lor,inalienabil.