G4Media.ro

Tăriceanu, întâlnire privată în Polonia cu Jaroslaw Kaczynski, șeful de facto al…

Tăriceanu, întâlnire privată în Polonia cu Jaroslaw Kaczynski, șeful de facto al guvernului

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, va avea o întrevedere privată în Polonia cu Jarosław Kaczyński, președintele partidului de guvernământ Lege și Justiție, potrivit unui comunicat al Senatului. Kaczyński este adevărul lider politic al Poloniei, care conduce cu mână de fier partidul și guvernul, și a imprimat țării o dinamică ce a provocat un conflict politic major cu UE.

Tăriceanu se află în perioada 6-8 decembrie într-o vizită oficială în Polonia, la invitația omologului său, Stanisław Karczewski, mareșalul Senatului Republicii Polone.

Polonia este în conflict cu Comisia Europeană, dar și cu Franța și Germania, din cauza modificării legilor justiției, în special reforma Curții Supreme, considerată abuzivă de Bruxelles. Comisia Europeană a și declanșat Articolul 7 din Tratatul UE, cel care poate duce la suspendarea dreptului de vot în UE. În urmă cu două săptămâni, Polonia a votat o lege care să anuleze modificările, așa cum a cerut Curtea Europeană de Justiție.

În cadrul vizitei, președintele Senatului va avea întrevederi cu Andrzej Duda, președintele Republicii Polone, Stanisław Karczewski, mareșalul Senatului Republicii Polone, Marek Kuchciński, mareșalul Seimului Republicii Polone (Camera Deputaților), Jacek Czaputowicz, ministrul afacerilor externe și Jerzy Kwieciński, ministrul investițiilor și dezvoltării.

Programul vizitei cuprinde și o deplasare la Gdańsk, municipiu reședință al voievodatului Pomorski (Pomerania), unde președintele Senatului va avea întrevederi cu reprezentanți ai autorităților locale și ai unor companii reper din domeniul transporturilor și energiei.

Printre obiectivele vizitei, așa cum apar în comunicatul citat, se numără consolidarea parteneriatului strategic cu Republica Polonă, prin aprofundarea dialogului strâns la nivel înalt și dezvoltarea, prin mijloacele diplomației parlamentare, a cooperării politico-diplomatice cu caracter strategic, precum și a relațiilor economice, în special în domeniile specifice conectărilor de transporturi, energie și telecomunicații Nord-Sud.

Polonia este o destinație frecventă pentru Tăriceanu, care a mai fost în vizita la Varșovia chiar în acest an.

Foto: InquamPhotos / Bogdan-Ioan_Buda

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Golani fără frontiere.

 2. Polonia o tara artificiala, alcatuita din teritorii furate!

 3. Vrea sa invete cum sa fie dictator. Cum sa apropie Romania mai mult de ciumatii Europei.

 4. BALONATE, DUPA LICURICII UNGURI TE DUCI SA-I VEZI SI PE CEI POLONEZI ? POATE SUNT MAI MARI.

 5. Calin incearca sa vada ce tabara trebuie sa aleaga si pana cand: pro-UE sau anti-UE.

  Isi face calculele cam pana unde poate intinde coarda pe justitie. Trebuie sa ii cante in struna lui Livache pana in ianuarie 2019 cand i se voteaza urmarirea penala – asta ar insemna ca va trebui sa sprijine o amnistie. Insa daca face asta s-ar putea sa iasa urat si s-ar putea sa piarda mai mult decat acceptarea unei urmariri penale!

  In orice caz cineva sta cu ‘margelele’ lui in mana si il asteapta.

 6. Mai degraba cauta un loc cald pt atunci cand va fi nevoit sa fuga din tara alaturi de toti tradatorii de tara din fmmpsdalde

 7. Târicene, dacă vrei sa mai conduci ceva în România (deși ar fi cazul sa îți vezi de pensie, după atâția zeci de ani cât ai distrus țara asta)) nu trebuie sa te aliezi cu cine vrei tu, ci cu cine vrea poporul!
  Poporul nu iubește rușii (care au făcut prăpăd în țară de cate ori au trecut pe aici), poporul nu vrea alianță cu toți dictatorii și nebunii lumii ( cei din Polonia, Ungaria,etc..)
  Poporul vrea cu țările civilizate din Vest, cu SUA; faceți o analiză și vedeti câți români au plecat benevol in aceste tari și câți au emigrat în tarile cu nebuni dictatori ..

 8. Pentru Romania articolul 7 din Tratatul UE nu e important ca drept de vot si pentru comerț de vot.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.