G4Media.ro

Tăriceanu, după noul dosar de luare de mită, acuză DNA că promovează…

Tăriceanu, după noul dosar de luare de mită, acuză DNA că promovează o campanie de fake news împotriva sa

Călin Popescu Tăriceanu a lansat vineri noi acuzații la adresa DNA, susținând că procurorii anticorupție promovează o campanie de fake news la adresa sa. Afirmațiile liderului ALDE vin după ce DNA a anunțat joi că a deschis un nou dosar penal pe numele său sub acuzația de luare de mită în perioada în care era prim-ministru.

„La DNA nu s-a schimbat absolut nimic. Continuă să fie scurse informaţiile către presă pe surse judiciare, se dau informaţii false, se fac tot felul de presiuni pentru condamnarea unei persoane în opinia publică înainte de a fi judecată. Fenomenul pe care toţi l-am denumit telejustiţie este brevet marca DNA şi se demonstrează şi în cazul de faţă. Am aflat, în ultimele 24 de ore, din surse bine informate, de la diferite canale de televiziune, că aş fi luat mită. Întâi, două milioane de euro, apoi 800.000 de dolari, după aceea 10% din comisionul din contract, după aceea 4 milioane. Ei bine, împotriva unei astfel de campanii de ştiri false, care este de fake news, promovată de DNA, eu nu am cum să mă apăr dintr-un motiv foarte simplu. Pentru că eu până în acest moment şi cel mai probabil până săptămâna viitoare, eu nu am posibilitatea să consult dosarul şi să văd care sunt acuzaţiile care mi se aduc”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Potrivit liderului ALDE, el „este obligat, în condiţiile în care DNA scurge ilegal informaţii”, să se refere la ceea ce a apărut în spaţiul public.

„Realitatea e că nu am luat niciun ban, niciun leu mită sau alte foloase din partea sau în cadrul acestei afaceri denumite Microsoft. Acum, sigur că sunt supărat şi enervat pentru că nu am cum să demonstrez aceste lucruri decât în măsura în care voi avea acces la dosar, dar tehnica aceasta de a scurge informaţiile către presă, de a se crea o percepţie defavorabilă am văzut-o şi în cazul precedentului dosar pe care l-am avut, de mărturie mincinoasă, în care am fost achitat. Aşadar, mă aştept şi acum ca, în pofida faptului că s-a anunţat că sunt 72 de volume, deci probabil sute, dacă nu chiar mii de pagini, dosarul să fie subţire şi să se bazeze pe „există suspiciuni rezonabile”, „sunt persoane care declară sub acoperire, sub identitate protejată”, cu presiuni asupra lor, doar-doar vor putea să însăileze ceva”, a conchis Călin Popescu-Tăriceanu.

DNA a dat joi detalii într-un comunicat despre dosarul de corupție care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu. DNA arată că dosarul de luare de mită a fost deschis la solicitarea autorităților judiciare austriece și vizează obținerea de către șeful Senatului a 800.000 de dolari foloase necuvenite.

Procurorii îl acuză pe Tăriceanu că ar fi primit cei 800.000 de dolari, reprezentând un comision de 10% din contract, în schimbul demersurilor sale pentru ca statul român să încheie mai multe acte adiționale la un contract al companiei austriece.

Suma de 800.000 de dolari ar fi fost transferată în conturile lui Tăriceanu în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore (detalii aici).

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Hai dl gigolo in mizerie ca nu ai făcut avere numai din Citroen. Dacă tot ești curat renunță la imunitate și pune-te la dispoziția dna.

  2. Yo, Tariceanu, aside from the „fake news”, do you know any other expression in English? Nigger ass motherfucker!

  3. Evident, ba mai mult, acum e implicat si „statul paralel” din Austria!
    Rusine, escrocilor!

  4. Așa e tâmpicene, nu ai luat nici un ban, nici un leu. Dar ai luat o grămadă de euro. Asta e altceva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.