G4Media.ro

Tanczos Barna: Vrem ca lemnul de calitate pe care îl exploatăm în…

Tanczos Barna: Vrem ca lemnul de calitate pe care îl exploatăm în România să fie procesat cât mai mult aici, iar dacă pleacă înspre alte pieţe, să plece ca produs finit/ Producătorii trebuie să aibă acces la lemnul de calitate pentru mobila produsă în România

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susţine că lemnul de calitate care este exploatat în România ar trebui să fie procesat cât mai mult în ţară, „iar dacă pleacă înspre alte pieţe, să plece ca produs finit”.

„Am cerut colegilor din minister şi Romsilva să prezinte soluţii concrete, astfel încât producătorii să aibă acces la lemnul de calitate pentru mobila produsă în România”, a afirmat el.

Tanczos Barna afirmă că s-a întâlnit, luni, împreună cu directorul general Teodor Ţigan de la Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, cu reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România, iar aceştia au prezentat mai multe solicitări privind modificări de acte normative şi regulamente, în vederea facilitării accesului producătorilor de mobilă la resursa lemnoasă.

„Obiectivul nostru este să aducem plus-valoare cât mai mare lemnului, acesta fiind şi unul dintre principiile fundamentale ale exploatării durabile. Cu alte cuvinte, vrem ca lemnul de calitate pe care îl exploatăm în România să fie procesat cât mai mult aici, iar dacă pleacă înspre alte pieţe, să plece ca produs finit. Iar industria mobilei este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai noştri pentru atingerea acestui obiectiv. Tocmai de aceea, am cerut colegilor din Minister şi Romsilva să prezinte soluţii concrete, astfel încât producătorii să aibă acces la lemnul de calitate pentru mobila produsă în România”, precizează ministrul Mediului, într-o postare pe Facebook.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. O idee novatoare😅

 2. Vorbe goale, populiste. Nu se va face nimic, fiindca nu ies spagile grase de la straini daca nu exportam lemnul.

 3. UDMR este la Mediu pentru ca mereu a furat cu Mediul si si acum fura cu Mediul prin Tanczos Barna. Gunoaiele din Romania sunt pentru ca el este platit sa fie.
  Dar statul roman nu mai exista. Ati vazut cum cetatenii sunt atacati de fata cu politistii. Efectiv traim o disolutie a statului.
  Deci ce pretentii sa ai la SRI, etc?

 4. Solu’ia este simplă – interzicerea exportării lemnului brut sau a cherestelei. E așa de greu de făcut o lege, sau încalcă ”drepturile” mafiei cu gulere albe din parlament?

  • Nu, încalcă legislația comunitară (UE). trebuie facut mai pe ocolite ca sa nu ajungi la infringement.

 5. Verestoy se întoarce în mormânt când îl aude pe ăsta…

 6. Daca ii trebuie lemn la drujbist, sa importe. Padurile ofera mult mai mult, in materie de calitate a vietii localnicilor, daca nu sunt taiate.

 7. „Vrem”, „am cerut”, „trebuie”, adica vom face si vom drege… la final de mandat ZERO realizari!!!
  Crede careva altfel?!!!

 8. Nici o vorba despre stoparea defrisarilor. Importa nene de la austrieci daca nu ai lemn si lasa padurile din Romania in picioare ca ne vor matura inundatiile.

 9. „Vrem ca lemnul sa fie procesat cat mai mult aici”. Ce va opreste sa puneti vointa in practica? Vreti doar puterea si banii, in rest nu vreti nimic, ticalosilor.