G4Media.ro

Tanczos Barna: Nu a existat o criză a lemnului de foc /…

sursa foto: Pixabay

Tanczos Barna: Nu a existat o criză a lemnului de foc / ”S-a vândut mai mult lemn de foc în 2022, decât în 2021” / Așteaptă decizia parlamentului cu privire la plafonarea prețului

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că nu există şi nici nu a existat o criză a lemnelor de foc după ce Guvernul a decis plafonarea preţului pentru cei care folosesc lemnul drept combustibil pentru încălzire, anunță News.ro.

Ministrul precizează că ”se găsesc lemne de foc pe piaţă” şi că în ultimele trei luni în România s-a vândut mai mult lemn decât în perioada similară a anului 2021.

”Nu a existat o criză. Acele ştiri care vorbeau despre lemnul de foc tăiat, spart, ambalat frumos, etichetat la marile lanţuri de magazine, nu era o criză. Era o lipsă la acele magazine, dar acele vânzări reprezintă sub 0,1% din totalul pieţei de lemn de foc. SUMAL 2 ne oferă o imagine reală asupra modului în care s-a cumpărat şi s-a vândut lemnul de foc în octombrie, noiembrie, decembrie 2022 şi în lunile acestea, în perioada în care toată lumea vorbea despre o criză a lemnului de foc, s-a vândut mai mult lemn de foc în România decât în 2021. Deci această criză nu a existat, preţul este, într-adevăr, plafonat printr-o Ordonanţă de Urgenţă, probabil că Parlamentul, în februarie, va lua decizie cu privire la modificarea sau completarea acestei Ordonanţe de Urgenţă, dar se găsesc lemne de foc pe piaţă”, a afirmat, luni seară, Tanczos Barna, la TVR Info.

Publicitate electorală

El a precizat că proprietarii privaţi, dar şi Regia Naţională a Pădurilor au pus pe piaţă mai mult lemn decât cu un an înainte.

Tanczos a spuse că o cerere mare înregistrată la nivel european a dus la o ”presiune” şi în ceea ce priveşte piaţa românească, însă nu a fost vorba despre o criză privind aprovizionarea cu lemne.

Ministrul Mediului a menţionat că după luna martie nu va mai fi cazul pentru menţinerea plafonării preţului pentru lemnul de foc.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Doar cine vrea să cumpere nu găsește. Cine nu vrea, poate cumpăra oricât.
    Omul asta e rupt din alt film. Sunt sigur că habar nu are ce se întâmplă in ocoalele silvice, si nici nu-l interesează. Prin ocoale s-au împărțit in primul rând „la obligații” și dacă a rămas la restul, nu s-a ținut cont de cereri, de nimic. Stau la poalele muntelui, vă spun din experiența.

    • Dacă stai la poalele muntelui, că și mine de altfel, știi bine cum se rezolva problema asta, nu?

  2. Ministrii din romanika sunt experti in HABARNISM cu un tupeu maxim…

  3. Pana plafoneaza invartitorii de hartii pretul la lemnul de foc trece iarna.