G4Media.ro

Tánczos Barna, despre incendiul de la Brazi: În hală este interzisă depozitarea…

Tánczos Barna, despre incendiul de la Brazi: În hală este interzisă depozitarea deșeurilor medicale periculoase, iar incineratororul avea instalația oprită din ianuarie  / Firma Eco Burn, controlată de un apropiat al lui Sebastian Ghiță

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna a declarat, miercuri, după ce a fost pe platforma societății Eco Burn din localitatea Brazi, Prahova, că așteaptă concluziile ISU privind cauza incendiului izbucnit în cursul nopții în hala incineratorului, precizând însă că în această hală era interzisă depozitarea deșeurilor medicale periculoase, iar incineratororul avea instalația oprită din ianuarie ca urmare a suspendării activității.

 • „Am cerut Gărzii Naționale de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului Prahova un raport privind cantitățile de deșeuri depozitate aici spre incinerare. De asemenea, așteptăm concuziile ISU privind cauza incendiului, mai ales că în această hală este interzisă depozitarea deșeurilor medicale periculoase, iar incineratororul avea instalația oprită din ianuarie ca urmare a suspendării activității. Echipa Gărzii de Mediu împreună cu APM Prahova se află la fața locului și monitorizează calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe direcția vântului, spre zona populată”, a declarat ministrul Tánczos Barna, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului.

Sursa citată amintește că societatea SC ECO BURN SRL face și obiectul unei cercetări penale în curs, ca urmare a controalelor Corpului de Control al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, dar și al Gărzii Naționale de Mediu, care au surprins deficiențe privind respectarea legislației de mediu.

Potrivit Ministerului Mediului, incendiul este încă în desfășurare, iar Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova va continua să monitorizeze situația de pe amplasament, până la stingerea completă a tuturor focarelor.

„Se monitorizeaza calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe direcția vântului spre zona populată. S-au înregistrat ușoare creșteri pentru indicatorul monoxid de carbon ( CO) pe latura de SE a incendiului (centura- intrarea pe autostrada A3).Direcția vântului este dinspre NV spre SE iar viteza vântului este slabă spre calm atmosferic”, precizează sursa citată.

Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţă, la Eco Burn, o societate de incinerare a deşeurilor periculoase din comuna prahoveană Brazi, autorităţile emiţând un mesaj RO-ALERT prin care avertizează asupra degajărilor masive de fum.

Pe 17 ianuarie, fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, a anunțat că a făcut o plângere penală în cazul incineratorului de deșeuri medicale de la Brazi (Prahova), în legătură cu care localnicii au făcut sute de plângeri oficiale în care au denunțat poluarea olfactivă care le face viața imposibilă.

Cine operează incineratorul de la Brazi

Compania Eco Burn din Ploieşti îi aparţine lui Mihail Ştefănescu zis Treflă din Ploieşti, partener de afaceri şi amic cu ministrul PSD pentru mediul de afaceri, Radu Oprea, şi cu fugarul Sebastian Ghiţă. Compania Eco Burn a fost fondată în 2008 de Oprea şi Ştefănescu, însă ministrul PSD din guvernul Dăncilă s-a retras din firmă în decembrie 2012, înainte să intre în Senat din partea PSD. Potrivit Riseproject, Oprea, Treflă şi Sebi Ghiţă au fost asociaţi în compania MBTT Development din februarie 2006 până în octombrie 2012.

Potrivit presei locale, ministrul Radu Oprea şi Mihai Ştefănescu zis Treflă, alături de familiile lor, controlează grupul de firme Urban, hotelul Angelo D’Oro din Ploieşti, restaurantul Vienna Cafe, firma Ecolact, blocul de locuinţe Urban Residence şi magazinul de delicatesuri La Gastrononia. De altfel, potrivit declaraţiei de avere, ministrul Radu Oprea a împrumutat cu peste 100.000 de lei firma Urban Consult din Grupul Urban şi deţine părţi sociale la Urban Hoteluri şi Restaurante.

Tot potrivit presei locale, Treflă i-a botezat copilul deputatei PSD Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma. La rândul lui, ministrul pentru mediul de afaceri Radu Oprea este fiul lui Nicolae Oprea, un fost viceprimar PSD al Ploieştiului, vechi prieten cu Mircea Cosma încă din epoca în care ambii lucrau la întreprinderea comunistă ICIM.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Va fi dezastru cata vreme ISU e controlat de interlopi.

 2. APM sau Garda de mediu a pus piciorul p-acolo vreodata?!
  Pentru ce naiba platiti o armata de bugetari in Institutiile de mediu DACA ei zac in birouri?!
  Am lucrat cu APM ani de zile, Dumnezeule ce colcaia acolo: tot soiul de analfabeti, betivi, habarnisti, nici macar LEGILE pe baza carora discutam cu ei NU le intelegeau!
  E o fauna absolut ingrijoratoare(ca in majoritatea Institutiilor publice!), avand in vedere ca Problemele de mediu vor deveni tot mai presante si mai cu greutate in Programele de la UE!
  CINE sa le REZOLVE, CINE sa vina cu SOLUTII?!
  Clientela anlafabeta incompetenta care populeaza aceste Institutii?!
  Nici o sansa!!!
  Tanczos Barna e paralel cu domeniul, el e ca la UDMR, Minsitru bun la toate, asa ii muta UDMR de colo colo cand ajunge la osul de ros!

  • Da, orice rāu dacā se intampla ungurii sunt de vinä

  • @Istvan” NU am spus asta nici o clipa, am spus de fiecare adta ca in TOATE Institutiile publice colcaie clientela analfabeta, habarnita in doemniu, de la acre nu vom vedea mare lucru!
   La fel e si pe mosia de la Minsiterul mediului, nu face exceptie!
   Asta am spus!

  • @Istvan: A-propos, poate imi spuneti vreun Minister pe unde vruen Minsitru UDMR a facut PERFORMANTA, a schimbat in BINE domeniul, va rog!!!

  • Nu are treaba sula cu prefectura. Garda de mediu nu autorizeaza obiectivele impotriva incendiilor.

  • @Ion: Dumnezeule, asa intelegeti dvs ce scrie in articol?!
   Garda de mediu are TREABA cu ce s-a intamplat la Brazi, NU pentru ca e vorba de incendiu, ci pentru ca e vorba depsre Arderea si DEPOZITAREA Deseurilor, unele chiar periculoase!
   Exista LEGISLATIE stricta in domeniu, RESPONSABILITATILE sunt la APM si Garda de Mediu!!
   Mai cititi inainte de a scrie!!!
   Daca era vorba doar despre INCENDIU erau Pompierii lui Arafat cu responsabilitati, ce treaba avea Tanczos asta de la Ministerul MEDIULUI
   Halucinant… cine comenteaza….

  • @Ion: a-propos, vezi ca tocmai a postat G4media un Articol: „Șeful Gărzii de Mediu: În incendiul de la Brazi au ars peste 500 de tone de deșeuri periculoase și nepericuloase. Urmează să vedem care e pericolul din punct de vedere al POLUARII.”

   Ce „treaba” are Garda de mediu?!
   Poate vei pricepe ceva….

  • Onest ar fi sa intrebati Guvernul daca obiectivul avea aviz de securitate la incendii si aviz de siguranta in functonare. Catastrofa de la Cernobal nu se datoreaza garzii de mediu.

  • Ungurii sunt seriosi
   Incep scandalurile de mediu care pana acum erau ascunse de mafioti si functionari

 3. Tot nu am inteles implicarea lui Sebastian Ghita in incediu! Articol bun de anii 50!

  • Cam tot ce misca prin Prahova este legat de Ghita si Fam Cosma.
   Astia au controlat tot si mai controleaza in Prahova.
   Pentru astia pana acum nu a existat lege.

 4. Poate cineva de la Ministerul Mediului sa ne spuna cate incineratoare functioneaza pe bune in Romania. Platformele pentru Sistemul integrat de management al deșeurilor unde s-au cheltuit sute de milioane de euro au fost date in folosinta pe repede inainte numai de ochii UE,cand se intampla ceva gen explozii incendii atunci descoperim si noi difunctionalitati ale sistemului din tara noastra.Nu am vazut un oras in Romania care sa respecte colectarea gunoiului selectiv.Suntem in urma cu zeci de ani atat la mentalitate cat si la responsabilitate fata de lumea civilizata.Institutiile statului se fac ca lucreaza si uite asa am ajuns o Romania educata a presedintelui.