G4Media.ro

Tânăra din Suceava nu este infectată cu noul coronavirus, transmite Institutul de…

Tânăra din Suceava nu este infectată cu noul coronavirus, transmite Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș

Ministerul Sănătății (MS) a fost informat de reprezentanții Institutului National de Boli Infecțioase Matei Bals că, probele pacientei de 33 de ani din Suceava internată in Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sunt negative pentru gripa si noul coronavirus, potrivit unui comunicat de presă al MS.

”Tânăra nu este infectată cu noul coronavirus. În aceste conditii, medicii infecționiști din unitatea sanitară ieșeană vor decide externarea sau tratament de specialitate pentru alte afectiuni, dacă este cazul”, se mai precizează în comunicat.

Ea fusese internată vineri seară la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Ca măsură de precauție, femeia a fost cazată într-un salon amenajat special şi i s-au recoltate probe de mai multe feluri, care au fost trimise spre examinare în cursul acestei nopţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din Bucureşti.

„Este vorba despre o rezervă care are un circuit corespunzător, în sensul că are intrare şi ieşire direct în exterior. Avem echipament de protecţie pentru cei care ajung în zona respectivă, mă refer la cadrele medicale. Este o tânără în jur de 30 de ani, care vine din China de Sud, după cum mi-au spus colegii de la Suceava. Mâine dimineaţă, la Institutul Naţional Matei Balş vor ajunge produse patologice, adică probe de sânge, exudat faringian, exudat nazal, pentru confirmarea sau infirmarea infecţiei cu coronavirus. Pacienta este adusă la Spitalul de Boli Infecţioase pentru izolare, pentru supraveghere de specialitate şi tratament simptomatic aferent. Din câte ştiu, când a fost adusă la noi pacienta acuza dureri de cap şi tuşea, simptome care pot anunţa şi o viroză sau o gripă sezonieră. Având în vedere legătura acestei paciente cu zona geografică respectivă, trebuie să excludem orice suspiciune şi să facem toate analizele de laborator”, a precizat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalulului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

O profesoară de engleză, în vârstă de 33 de ani, din Suceava, care s-a întors la sfârşitul lunii ianuarie din China, a fost internată, vineri, iniţial în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu suspiciune de infecţie cu coronavirus, ulterior fiind transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit directorului DSP Suceava, Silvia Boliacu, femeia s-a întors din China pe 1 februarie, iar de pe 2 februarie a început să se simtă rău, vineri luând decizia de a se prezenta la spital. Femeia a venit din China pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava şi nu a declarat pe aeroport, la sosirea în Suceava, că vine din China. De când s-a întors acasă a intrat în contact doar cu părinţii ei.

Conform protocolului, a fost declanşată o anchetă epidemiologică cu privire la persoanele cu care femeia a intrat în contact.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. dar si-a rupt piciorul, in urma vizitei la spital…
    🙂

    cum draq sa scapi targa, frate?…

    • Marca învățământului românesc în care Vanghelie este o autoritate și garantează minustrul, Andronescu, cu fața de miloagă, care ne povestește cât este de corectă, Genuche…..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.