G4Media.ro

Tânăr rătăcit pe traseul Piatra Arsă – Poiana Stânii, căutat de salvamontiști:…

Sursa Foto: Cristina Lavrig/ Facebook

Tânăr rătăcit pe traseul Piatra Arsă – Poiana Stânii, căutat de salvamontiști: A spus că este într-o zonă cu ziduri din beton şi apă multă, am căutat azi noapte toate zonele şi nu l-am găsit

Salvamontiştii din Sinaia caută, duminică, un turist care s-a rătăcit pe un traseu din Munţii Bucegi şi care a cerut sprijinul salvatorilor. Ei fac apel la bărbat ca, dacă a ajuns acasă să ia contactul cu Salvamont, pentru ca acţiunea de căutare să înceteze.

Turistul a sunat sâmbătă seară, după ora 21:20, anunţând că s-a rătăcit pe traseul Piatra Arsă-Poiana Stânii – un traseu de dificultate medie, conform salvatorilor – şi că nu mai ştie cum să coboare de pe munte, a declarat şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu. Ulterior, salvatorii nu au mai putut să ia legătura cu el telefonic.

„A spus că este într-o zonă cu ziduri din beton şi apă multă, am căutat azi noapte toate zonele şi nu l-am găsit. În această dimineaţă am reluat căutările”, a declarat şeful Salvamont Sinaia.

Conform acestuia, turistul se numeşte Daniel Zarioiu şi are 36 de ani.

În contextul în care anterior s-au mai desfăşurat misiuni de căutare a unor turişti care au coborât de pe munte înainte de a ajunge salvamontiştii la ei, salvatorii fac apel la bărbat să îi contacteze în situaţia în care a reuşit să coboare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Pai si nu are telefon cu GPS? De ce nu i-au zis sa puna aplicatia 112, sau live location pe whatsapp dar na hipsterii au renuntat la ea ca cica ii spioneaza.

 2. A ajuns cel mai probabil in valea Pelesului. Acolo sunt amenajarile hidrografice, sunt niste cascade cucaderi betonate. ..
  Cand a iesit de pe platou a luat’o direct pe vale in loc sa treaca pe la bancuta. Probabil foarte dificila coborarea..e rapa.
  Nu e traseu.

 3. Trebuia cautat in zona Bolboci Zanoaga. E singurul loc cu multe ziduri de beton si apa multa! Oricum, probabil a fost recuperat deja de alti turisti din zona!

 4. Cred că este pe B-dul Unirii. O fi consumat ceva prin centrul vechi și se crede la munte

 5. Sigur a ajuns într-o zonă cu ziduri dacice. Ce acoperă intrările în și mai misterioasele tunele dacice. Fugiți d-acolo!, e un întreg univers mistic ce s-a revelat turistului Dănuț. Nu are cum să mai scape de acolo! 😁😁😁
  Un biet ShareLocation ar fi rezolvat problema. Mai ales că sigur există semnal ok de mobil în zonă.

 6. În primul rând nu avea ce să caute singur pe munte. Dacă a sunat la 112 mă gândesc că putea transmite și coordonatele cu locația. Când îl găsesc sancționat că în Elveția!