G4Media.ro

Talibanii salută ajutorul de 1,2 miliarde de dolari din partea comunității internaționale…

Talibanii salută ajutorul de 1,2 miliarde de dolari din partea comunității internaționale și îndeamnă Statele Unite „să dea dovadă de generozitate”

Talibanii au salutat marţi ajutorul de 1,2 miliarde de dolari promis de comunitatea internaţională Afganistanului şi au îndemnat SUA să dea dovadă de mai multă generozitate, relatează AFP, citată de News.ro.

„Mulţumim şi salutăm angajamentul lumii de circa un miliard de dolari în ajutoare şi le cerem să-şi continue ajutorul pentru Afganistan”, a declarat ministrul în exercițiu al afacerilor externe din cadrul noului guvern afgan, Amir Khan Muttaqi.

„America este o ţară mare, trebuie să dea dovadă de generozitate”, a adăugat el în cadrul unei conferinţe de presă.

SUA au promis luni, în cadrul unei iniţiative a ONU, circa 64 de milioane de dolari destinate organizaţiilor umanitare care activează în Afganistan. Prin comparaţie, Washingtonul a cheltuit 2.000 de miliarde de dolari în 20 de ani de conflict afgan.

„Emiratul islamic”, numele pe care talibanii îl dau Afganistanului, „a ajutat SUA facilitând evacuările. Dar în loc de mulţumiri, ei vorbesc despre impunerea de sancţiuni asupra poporului nostru”, a comentat Amir Khan Muttaqi, referindu-se la cele peste 123.000 de persoane scoase din Afganistan de la sfârşitul lui august printr-un pod aerian gigantic.

De la venirea la putere a talibanilor pe 15 august, Afganistanul este parţial oprit, în special din cauza întreruperii fluxurilor financiare cu străinătatea, care ţineau pe perfuzii o economie sinistrată de peste 40 de ani de război.

ONU a anunţat luni că statele donatoare s-au angajat să verse în total ajutoare de 1,2 miliarde de dolari Afganistanului, fără a preciza totuşi suma care va fi alocată ca ajutor de urgenţă.

„Emiratul islamic va face tot posibilul pentru a da acest ajutor persoanelor în nevoie într-un mod cu totul transparent”, a dat asigurări noul şef al diplomaţiei afgane.

Sursa foto: Captură video – Twitter/ ToloNews

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Kafka .. 💣😂

 2. Mai încet si voi cu și asia aia ca femeile nu sunt animale. Fiecare talibani sa se duca la mama lui sa întrebe dacă fac bine.

 3. Astept sa-mi publicati comentariul.

 4. Talibani aratosi ofera companie domnilor generosi.

 5. Niste sabii laser sa le dea, ca cica nu lasa mizerie …

 6. Cică să oferi miliarde în ajutoare unui guvern de teroriști. S-a prostit rău planeta asta.

 7. Cat tupeu… V-am lăsat sa plecați, acum plătiți!!!
  Asta e ca în faza aia cu țiganul care se duce la ala de i-a salvat copilul de la înec să-l certe ca nu i-a salvat și pălăria…
  Orice ajutor dat guvernului taliban va fi folosit politic de aceștia. În tara striga „moarte Americii! „, iar în lume cer ajutoare. Același mesaj fals plin de propaganda ca al bolșevicilor. Se folosesc de tine, dar ți-o trag cu prima ocazie.

 8. Mai incet cu ajutorul umanitar asta e o frariereala: asa cum scuipati pe drepturile omului acelasi scuipat il meritati si cand e vorba de ajutoare internationale.Cei care dau ajutoare internationale guvernului taliban din Afganistan trebuie pusi sub acuzare tribunalului international pentru deturnare de fonduri.
  Ajutoarele internationale vor insemna investititii in droguri si arme

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.