G4Media.ro

Talibanii pakistanezi îi felicită pe talibanii afgani pentru preluarea controlului asupra Afganistanului:…

sursa foto: Agerpres/ EPA/JALIL REZAYEE

Talibanii pakistanezi îi felicită pe talibanii afgani pentru preluarea controlului asupra Afganistanului: „Este o victorie pentru întreaga lume islamică”

Talibanii pakistanezi, TTP, i-au felicitat pe talibanii afgani pentru preluarea controlului asupra Afganistanului. „Este o victorie pentru întreaga lume islamică”, se arată în declarația oficială emisă de TTP, citată de CNN.

Purtătorul de cuvânt al TTP, Mohammad Khorasani, a reiterat „loialitatea grupului față de conducerea talibanilor afgani” și s-a angajat să „sprijine și să consolideze Emiratele Islamice ale Afganistanului”.

Principala conducere a talibanilor pakistanezi a operat mult timp din Afganistan și a fost în spatele unora dintre cele mai grave atacuri teroriste din Pakistan.

Comitetul de securitate națională al Pakistanului a transmis luni seara că „solul afgan nu este folosit de nicio organizație / grup terorist împotriva niciunei țări”.

„Nu am ezita să sacrificăm la orice nivel, deoarece considerăm că este responsabilitatea noastră religioasă”, se mai arată în declarație.

Sursa foto: Agerpres/ EPA/JALIL REZAYEE

Citește și:

Cine sunt talibanii și ce vor pentru Afganistan?

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

 1. Hai nu zău!
  Nu a fost nici o victorie, pentru asta ar fi trebuit să lupte. S-au plimbat până la Kabul in condițiile în care armata s-a dat la o parte ca sa le facă loc. Adevărați luptători, singurele focuri de armă le-au tras ca să ucidă niște femei, dușmanul lor principal.
  Zilele aste sărbătoresc din ce fură de prin case, precum armata sovietică.
  Urmează inflația, penuria, prăbușirea administrației naționale, a învățământului, sănătății, bunăstării create in ultimele două decenii din banii americanilor.
  Vor începe să vândă de prin casă Chinei și Rusiei, cu ochii beliți in căutarea de victime cărora să le mai taie mâinile, să îi ucidă cu pietre pe cei care nu respectă Coranul și atenți ca nu carecumva vreo fată să facă școală sau să circule fără burka.
  Talibanii sunt in Kabul precum minerii aduși de Iliescu si Petre Roman la București să impună frica.

  Din ce am mai citit, pare că bătrâna curvă de presă Ion Cristoiu a ieșit să îi laude pe toți.

  • Corect. Nu o sa coaca nici o paine talibanii acolo. Ei sunt invatati sa lupte pe banii de la altii care ii lauda acum cu frenezie. Cand li se va taia valuta, vor cere taxa de protectie de la toti vecinii sau ii vor teroriza in numele cartii.

 2. sa se duca afganii frumos la fratii lor in pakistan, nu in Europa

 3. Milioanele de oameni simpli din Afganistan tremura de bucurie la gândul că niste traficanti de droguri ii vor conduce de acum.