G4Media.ro

Take the f…ing BAC! Mesajul unui profesor, pentru elevii cu moralul la…

Take the f…ing BAC! Mesajul unui profesor, pentru elevii cu moralul la pământ înainte de examene, și istoria unei fotografii poveste realizate de liceeni

Concentrează-te, rămâi în examen 3 ore, caută rezolvarea subiectelor și Take the f..ing BAC! Trei liceeni din Târgu Frumos și profesorul lor de științe sociale au lucrat la câteva postere cu acest mesaj, pe care le-au pus la intrarea în liceu. “Rata de eșec la Bacalaureat a crescut din 2009. Ne-am trezit că promovează 2-3 dintr-o clasă cu profil real”, a povestit pentru Edupedu.ro profesorul Dan Chicoș. “Atâta vreme cât l-ai lăsat pe copilul ăsta cu 2 să intre la mate-info, este o mare păcăleală pentru copil. E dureros”, a explicat profesorul, care a adăugat: “Mesajul l-am gândit pentru ei: la cât mai poți face în zilele astea, mai adaugă 0,2% încredere cu mesajul ăsta și ia 5!”

Mădălina Lebădă este cea care apare în fotografie; elevă de clasa a XII-a, intră acum în Bacalaureat și “este un copil foarte bun, de coroniță, de 10 la simulări”, ne-a povestit profesorul Dan Chicoș, care i-a fost diriginte. Machiajul a fost făcut de o elevă de clasa a XI-a, iar fotograf și editor este Cristian Mănăstireanu, care trece clasa a XI-a și este pasionat de design.

Foto și editare: Cris Mănăstireanu, clasa a XI-a / Foto model?: Mădălina Lebădă, absolventă de clasa a XII-a, cu câteva zile înainte de BAC / Make-up: Diana Ivanov, clasa a IX-a / Concept și adaptare: Dan Chicoș, profesor la Liceul Teoretic Ion Neculce din Targu Frumos

Eu m-am ocupat cu detaliile tehnice: am fotografiat și apoi am editat”, a povestit Cristian Mănăstireanu pentru Edupedu.ro. Tânărul care acum trece a XI-a ne-a explicat că a primit “sfaturi și detalii în ceea ce privește partea finala a posterului de la domnul profesor și mi s-a părut foarte interesantă ideea. Ce mi-a atras atenția a fost faptul că am fost pus la o nouă încercare. Nu am mai făcut până acum un Pin up, ceea ce a fost o mică provocare pentru mine. A fost ideea domnului profesor și mi s-a părut interesantă”.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. poza este o adaptare a We Can Do It din 1943 cu Naomi Parker Fraley. aeasta informatie lipseste din articolul vostru.

  • Exact, ai mare dreptate. Chiar la asta ma asteptam si eu cand am vazut posterul…rusine, stire de cacao…o idee nici mai mult nici mai putin puerila si infantila dupa parerea mea…

  • Nu este lucrare de diploma sau doctorat, mai lasa-ne cu political correctness….

 2. No offense, dar ăla e pinup cum sunt eu pilot de F16, să zici ca e pinup mi se pare cam exagerat. Da, e inspirat din pinup, dar atât…. E cel mai amărât filtru pe care îl are Photoshop-ul.
  Mesajul e bun și e nevoie de inițiative de genul ăsta, nu doar în timpul bacalaureatului.

 3. Exista un link in articol.
  Trimite la sursa de inspiratie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.