G4Media.ro

Taiwanul își dezvoltă propriul „Starlink” pentru situațiile de urgență la nivelul întregii…

Sursă foto: Unsplash

Taiwanul își dezvoltă propriul „Starlink” pentru situațiile de urgență la nivelul întregii insule, spune agenția spațială

Liderii taiwanezi lucrează la un nou și ambițios sistem de sateliți pentru a menține insula online în caz de dezastru, în timp ce aceasta se confruntă cu amenințarea constantă a ostilităților cu China, transmite CNN.

Wu Jong-shinn, directorul general al Agenției Spațiale din Taiwan (TASA), a declarat pentru CNN, într-un interviu exclusiv, că Taiwanul se află într-o „etapă de dezvoltare experimentală” în eforturile de a construi noi sateliți de comunicații autohtoni.

Odată ce sistemul va fi funcțional, acesta ar putea funcționa într-un mod similar cu sistemul de sateliți Starlink al lui Elon Musk în ceea ce privește furnizarea de acces la internet – deși la o scară mult mai mică, a declarat Wu, care a condus programele spațiale ale Taiwanului din 2021.

Starlink, operat de SpaceX, compania lui Musk, folosește o rețea de mii de sateliți pentru a furniza internet utilizatorilor din întreaga lume, inclusiv în zonele în care conexiunile convenționale nu sunt disponibile.

Acesta a fost folosit de armata ucraineană pe fronturile de luptă, în timp ce se apără de invazia Rusiei. În Gaza, devastată de războiul purtat de Israel împotriva Hamas, a permis personalului unui spital de campanie să efectueze consultații medicale video în timp real.

Însă Taiwanul nu are acces la Starlink, deoarece SpaceX a insistat să dețină proprietatea majoritară asupra unei societăți mixte propuse, o cerere incompatibilă cu legile locale din Taiwan. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care Taiwanul și-a dezvoltat propria tehnologie.

„Satelitul de comunicații este foarte important pentru reziliența noastră în materie de comunicații în perioadele de urgență”, a declarat Wu, numindu-l cel mai sensibil proiect al agenției sale. „Este foarte important pentru noi, așa că îl luăm foarte, foarte în serios”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...