G4Media.ro

Szoke Laszlo, directorul prin care Fidesz controlează o parte din presa maghiară…

sursa foto: Pixabay

Szoke Laszlo, directorul prin care Fidesz controlează o parte din presa maghiară din Transilvania, condamnat în primă instanță pentru că a amenințat o ziaristă de la secția maghiară a Radio România

Judecătoria Odorheiu Secuiesc l-a condamnat miercuri pe László Szőke, director în conglomeratul de presă Médiatér, pentru că a amenințat public cu bătaia o ziaristă de la secția maghiară a Radio România, transmite publicația Transtelex.

Potrivit deciziei în primă instanță, care poate fi atacată cu apel, directorul de dezvoltare al grupului media controlat de partidul guvernamental Fidesz trebuie să plătească despăgubiri jurnalistei Paraszka Boroka de la Radio Târgu Mureș, redacția maghiară.

László Szőke a scris anul trecut pe Facebook că jurnalista Boróka Parászka merita să fie bătută până la moarte, nemulțumit de criticile acesteia la adresa campaniei de vaccinare din Ungaria. Judecătoria Odorheiu Secuiesc l-a obligat pe acesta să plătească ziaristei daune în valoare de o mie de euro și să publice verdictul final pe pagina sa de Facebook.

László Szőke conduce un conglomerat de presă finanțat din fonduri publice ale Ungariei și care controlează o parte din presa de limba maghiară din Transilvania.

Jurnalista Boróka Parászka a declarat că se bucură că acest gen de agresiune nu a rămas nepedepsită și a spus că va folosi daunele acordate în scopuri caritabile și pentru a sprijini presa liberă maghiară din Transilvania. Ea a declarat pentru Transtelex că „am încredere în libertatea presei, în statul de drept, în non-violență și încredințez această chestiune justiției”. (sursa foto: Pixabay)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Bătută până la moarte? Poate biciuita? Sau lapidată? În Europa secolului 21? Sper ca acest personaj să fie pedepsit astfel încât să înțeleagă că așa ceva este absolut inadmisibil. Chiar numai la nivel verbal.

  • E plină și Ungaria de bizoni cu mentalități de budă-n fundul curții.

  • Acum un an s-a aflat ca Orban si Fidesz se foloseau de arma israeliana de surveillance Pegasus pentru a ii spiona pe critici si pe jurnalisti. Sunt curios daca au fost vizate si tinte din Romania. Vad ca nu s-a mai vorbit de ceva vreme de Pegasus. Asta pe langa faptul ca a gonit cam toate companiile de telecomunicatii romanesti, printre care si DIGI. So much for free market.

 2. Transtelex e cumva noul site neomarxist, continuatoarea de drept al site-ului Transindex, inchis de patron, apoi rebotezat si finantat de oengeuri sorosiste?
  Afiliata noului site Telex din Ungaria, cu aceleasi radacini?

  • Eu zic ca au legaturi cu Oculta Mondiala si cu Extraterestrii Antici de pe History TV! Ce parere ai despre armele psihotronice pe care le-a uitat Soros in Piata Victoriei! De cand cu 10 August, cainele meu a devenit milionar in bitcoini, a iesit la proteste, o arde cu iacht acum, Traiasca Soros!

   Niste cipuri de la Bill Gates, sau niste termomentre care iti iau CNP-ul de la Mitraliera nu vrei?

 3. Vai de mine! Da să nu care cumva să-i atingem pe unguri că de e sensibili. Mai ales de când s-au încuscrit cu slavii.

 4. Securitatea a aranjat si asta, fix inainte de alegeri primeste sentinta.