G4Media.ro

Szijjarto: Ungaria va accepta embargoul UE asupra petrolului rusesc numai dacă Bruxellesul…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Szijjarto: Ungaria va accepta embargoul UE asupra petrolului rusesc numai dacă Bruxellesul oferă soluţii de atenuare a efectelor

Guvernul ungar doreşte ca livrările de petrol prin conducte să fie exceptate de la aplicarea embargoului petrolier împotriva Rusiei propus de Comisia Europeană, întrucât aceasta din urmă nu a venit cu nicio soluţie menită să atenueze efectele negative ale unui asemenea embargo asupra economiei ungare, a declarat miercuri ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, relatează agenţia MTI şi postul CNN, citate de Agerpres.

Într-un mesaj video postat pe Facebook, Szijjarto a subliniat că propunerile formulate de Bruxelles, dacă ar fi acceptate în forma lor actuală, ar ”demola complet” actuala securitate energetică stabilă a Ungariei şi în plus ar provoca o creştere a preţurilor combustibililor cu 55-60%.

”Am spus clar că am putea vota propunerea numai dacă Bruxellesul propune o soluţie pentru problema pe care ei au creat-o”, a reafirmat şeful diplomaţiei ungare.

”Aşteptăm o soluţie nu doar cu privire la transformarea rafinăriilor noastre care ar costa sute de milioane de dolari, nu doar cu privire la creşterea capacităţii conductei petroliere din Croaţia către Ungaria care ar costa de asemenea sute de milioane de dolari, ci şi cu privire la viitorul economiei ungare, întrucât, aşa cum am mai spus, actuala propunere echivalează cu ‘o bombă atomică’ pentru economia ungară”, a explicat ministrul ungar.

Discuţiile purtate până în prezent pe acest subiect cu Comisia Europeană au arătat clar că ”Bruxellesul nu are nicio soluţie pentru aceste probleme”, a deplâns el. Prin urmare, guvernul de la Budapesta îşi menţine poziţia conform căreia sancţiunile împotriva Rusiei să se poată aplica numai pentru rutele maritime, a încheiat Szijjarto.

Ungaria importă în prezent din Rusia 65% din petrolul şi 85% din gazele naturale pe care le consumă.

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Tot altii sa le gaseasca ca ai nu au timp de asta

  2. Se ascund puteri UE mai mari în spatele acestei atitudini asumate de Ungaria. Acum două luni, la Versailles, domnii Macron, Scholz și Rutte au arătat ucrainenilor că întreruperea afacerilor cu Putin e dureroasă.

  3. Bravo Ungaria. Sancțiuni ptr Rusia înainte de a ne gândim ce mâncăm după. Înainte de sancțiuni UE, America etc trebuiea sa ofere alternativa și plan de acțiune. Nu au nicio o alternativa. Se vede în preturi și în sărăcia ce va urma. Ungaria nu e restul Europei. Sau gândit la poporul lor sa evite înfometarea. Ungaria nu linge în urechi și în c… Cum fac alte țări. Așa trebuie pusa problema ptr fiecare guvern din țările neprietenoase. Exemplu Ungaria.

  4. Trolica, iar scăpași de la ospiciu?

  5. Maestre, ani de zile ati lins clantele la moscova si v-ati cladit dependenta de rusia. N-ar fi mai simplu (si mai ieftin) sa iesiti din UE, sa iesiti din NATO si sa va consolidati relatia cu marele prieten de la Rasarit?

  6. Ce te bagi in seamna, eu vorbeam cu Szijjarto, b0zg0re. 🙂

  7. Deci vorbești pe limba lui?