G4Media.ro

Sylvie Goulard, candidata Franței pentru postul de comisar european, va fi chemată…

Sylvie Goulard, candidata Franței pentru postul de comisar european, va fi chemată la o nouă audiere în Parlamentul European

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan anunță că Parlamentul European a decis să o cheme joi la o nouă audiere pe Sylvie Goulard, candidata Franței pentru postul de comisar european.

„Parlamentul European tocmai a decis să cheme candidatul desemnat de președintele Macron pentru poziția de comisar european din partea Franței la o a doua audiere. Candidatul Franței, Sylvie Goulard (Renew), a folosit în mod ilegal fonduri europene în trecut. Un candidat cu probleme de integritate nu poate fi comisar european”, a scris Mureșan pe pagina sa de Facebook, precizând că audierea va avea loc joi.

El precizează că, în plus, Sylvie Goulard a efectuat muncă de consultanță plătită cu mai mult de 10.000 euro pe lună în timpul în care a fost europarlamentar.

„Părerea mea este că atunci când ești parlamentar trebuie să lucrezi pentru cetățean, de dimineața până seara, nu pentru interese private pe bani mulți”, susține Siegfried Mureșan.

Prima audiere a comisarului-desemnat al Franţei pentru piaţa internă, Sylvie Goulard, s-a terminat fără un rezultat concret. Candidatul francez pentru Comisia Europeană nu a trecut de audierea comisiei de specialitate, dar nici nu a fost respinsă, potrivit surselor G4Media din Parlamentul European.

Comisia i-a cerut lui Goulard clarificări suplimentare cu privire la dosarul pe care îl are la Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) și a interogat-o cu insistență pe tema banilor pe care i-ar fi primit din colaborarea cu Institutul Berggruen din SUA, în perioada 2013-2016, în calitate de consultant, în timp ce era eurodeputat. Din acest motiv, Goulard a fost acuzată de conflict de interese, au transmis surse din comisia de specialitate care a audiat candidatul francez miercuri.

Doar europarlamentarii grupului Renew Europe ar fi votat în favoarea candidatului francez, însă nu a existat consens nici pentru respingerea acestuia.

Sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.