G4Media.ro

Sute de puncte de alimentare, înființate pentru locuitorii Kievului care nu au…

Sursa foto: Telegram / ДСНС України (State Emergency Service of Ukraine)

Sute de puncte de alimentare, înființate pentru locuitorii Kievului care nu au curent electric acasă

Școlile din capitala ucraineană Kiev și-au deschis porțile pentru locuitorii care nu au curent electric acasă, relatează CNN.

Primarul Vitalii Klitschko a declarat că orașul a înființat sute de puncte de alimentare cu energie electrică în unitățile de învățământ și în alte instituții, unde oamenii se pot încălzi, pot bea ceai și pot reîncărca telefoanele și lanternele.

„Kievul a lansat peste 400 de puncte de încălzire. Aceste puncte vor funcționa în fiecare zi”, a declarat Klitschko într-o postare pe Telegram. „Majoritatea acestora sunt situate în școli și alte facilități sociale. În cazul în care nu există alimentare cu energie electrică în casa dvs. pentru mai mult de o zi, veți putea veni la punctul de încălzire pentru a reîncărca gadgeturile sau lanternele, pentru a bea ceai și pentru a afla informații despre cele mai apropiate pompe de apă, magazine și farmacii.”

Jumătate dintre gospodăriile din oraș erau încă fără curent electric vineri dimineață, după ce un atac de rachete rusești de mare amploare, cu două zile mai devreme, a lovit instalațiile de generare a energiei electrice din întreaga țară.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Și nici nu a venit iarna cum trebuie încă. O sa fie vai de ei.

  2. Asta e „marea victorie rusească”? Rusia nu e în stare să țină Hersonul, dar chinuie civili, patetic.

    • Ruzlane, ce-ai mai sarit ca ars cand ai vazut ca e articol cu rusia, urgent, sa oferi punctajul. Daca nu pronunta nimeni cuvantul victorie, te-ai gandit sa il arunci tu.