G4Media.ro

Sute de persoane au fost reținute de Poliție, în urma protestelor de…

Sute de persoane au fost reținute de Poliție, în urma protestelor de sâmbătă de la Berlin

Poliţia din Berlin a arestat mai multe sute de persoane care au participat, sâmbătă, la manifestațiile desfășurate împotriva restricţiilor impuse în Germania, în contextul pandemiei de Covid-19 – a relatat BBC.

Zeci de mii de persoane (se estimează că 38.000) s-au adunat sâmbătă să manifesteze la Berlin, fără a ține seama de măsurile de distanțare. Deși protestatarii au fost dispersați de forțele de ordine, oamenii au revenit, iar pe undele străzi centrale au creat blocaje.
Două sute de persoane au fost arestate, autorităţile susținând că acestea ar avea conexiuni cu extremişti de dreapta și că în cadrul protestelor s-au manifestat violent, aruncând în polițiști cu pietre şi cu sticle.

Poliţia a ordonat unui grup din apropierea Porţii Brandeburg să se disperseze pentru că încalcă măsurile de siguranţă sanitară impuse, apoi a tecut la arestări.

„Din păcate, nu avem altă opţiune”, a scris poliţia berlineză pe Twitter.

Printre cei arestaţi s-a aflat şi Attila Hildmann, adept al teoriilor conspiraţiei, care a vorbit mulţimii printr-o portavoce.

Autoritățile din Germania au introdus o amendă minimă de 50 de euro pentru cei care nu poartă mască în locurile în care este impus acest lucru. Organizarea de evenimente care presupun adunări mari a fost interzisă până anul viitor.

De la începutul epidemiei, Germania a înregistrat peste 242.800 de contaminări şi 9.300 de decese.

Proteste similare cu cele din Berlin au mai avut loc sâmbătă și în Londra, Paris, Viena şi Zurich.

Sursa Foto: Captură Youtube

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Bogatii lumii contra saracii lumii , a spus-o in clar presedintele Belarusului . 300 de persoane retinute (aceia care trebuiau retinuti ) . Diferenta intre proteste este evidenta . In Belarus in Rusia si in curind si in alte tari ,protesteaza natia de origine . In lumea civiizata protesteaza cei care sunt pusi de altii sa protesteze si uneori se mai ataseaza si naivii natiunilor , ca sa nu zic altfel .Desigur, propaganda isi face datoria si din pacate vedem si pe site cite un ratacit – naiv din fire dar mai neserios de gura – ce bate cu nonsalanta sampul

  2. Lupta este pentru resurse .bogatii lumii isi pregatesc si tehnologie pentrumomentul incare resursele se vor imputina ,saracii lumii chiar daca au bogatii inestimabile nu au tehnologia necesara . De exemplu Turcia a descoperit hidrocarburi si gaze, la mare adincime, dar ca sa le exploateze singura nu poate , vrea doar sa isi aleaga ea partenerul ,ceea ce occidentul nu poate accepta .

  3. Ca pe vremea Gestapoului sau a STAZI. De ce BLM si alte orgenizatii LGBT si pro imigratie au voie sa se manifeste in voie iar nemtii satui de porcaria asta de covid sunt batuti si bagati prizonieri politici in lagare de concentrare numite eufemistic inchisori! Sa vedeti peste un an ce criza economica ne va arde pe toti, comunisti, rezervisti, postaci, idioti utili, mai toti o sa o incasam!

  4. La ei e permisa interventia in forta.In belars si romania n-a fost permisa..

    • Ti-e dor de dictatura, PSDistule, iti place cand Jandarmeria bate oameni mai destepti si mai buni ca tine, fiindca tu esti prost si incapabil si ai ura pe intelectuali.

    • vali nu intelegi diferenta ? hai mai ca te prefaci ?