G4Media.ro

Sute de persoane au fost evacuate după ce taifunul Chanthu a lovit…

Sute de persoane au fost evacuate după ce taifunul Chanthu a lovit nordul Filipinelor

Cu vânturi puternice şi ploi torenţiale, taifunul Chanthu a lovit sâmbătă  nordul Filipinelor, sute de persone fiind evacuate, potrivit dpa.

Chanthu, cu viteze ale vântului de până la 205 km/h şi rafale de până la 250 km/h, a lovit uscatul în provincia Batanes, situată la 678 de kilometri nord de Manila, a anunţat Biroului Meteorologic.

Furtuna se deplasa spre nord-vest cu o viteză de 15 km/h, urmând să traverseze provincia Batanes şi să se îndrepte către mare la est de Taiwan sâmbătă seara, a precizat sursa citată.

Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor a declarat că 415 persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în provinciile învecinate Cagayan şi Isabela, pe fondul avertismentelor privind riscul de inundaţii şi alunecări de teren provocate de ploi.

Totodată, Biroul Meteorologic Central din Taiwan a emis avertismente de alertă înainte de sosirea taifunului Chanthu.

Taifunul Chanthu a lovit nordul Filipinelor la câteva zile după ce taifunul Conson a provocat moartea a 14 persoane şi dispariţia altor şapte. Peste 100.000 de persoane au fost afectate în estul şi centrul Filipinelor, a anunţat Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor.

Filipine este lovit în medie de 20 de cicloni tropicali în fiecare an.

Cel mai puternic taifun care a lovit Filipine a fost taifunul Haiyan, care a făcut 6.300 de morţi şi a provocat strămutarea a peste 4 milioane de persoane în noiembrie 2013.

Sursa foto: Facebook/ Philippine Weather System/Pacific Storm/ Arhiva

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter