G4Media.ro

Sute de mii de indieni s-au îmbăiat în fluviul Gange în pofida…

sursa foto: Pexels

Sute de mii de indieni s-au îmbăiat în fluviul Gange în pofida răspândirii COVID-19/ În credinţa hindusă, îmbăierea în fluviul sacru purifică de păcate şi oferă mântuire

Sute de mii de pelerini indieni s-au adunat joi pentru a se îmbăia în fluviul Gange cu ocazia unui festival hindus important, în pofida ameninţării încă ridicate a COVID-19, informează AFP.

Autorităţile din Haridwar, statul Uttarakhand (nord), aşteaptă 2,5 milioane de persoane cu ocazia Maha Shivratri, ziua de scăldat în apele sacre ale Gangelui din timpul festivalului Kumbh Mela, care a început pe 13 februarie pentru o perioadă de 48 de zile. Alte două zile de îmbăieri în Gange vor avea loc până la finalul acestor festivităţi, înscrise de UNESCO în Patrimoniul cultural imaterial al umanităţii.

Înaintea zorilor, sute de mii de bărbaţi, femei şi copii s-au strâns pe malurile fluviului pentru a se îmbăia, a cânta şi a împrăştia flori în apele sale în semn de ofrandă.

Puţin mai târziu, procesiunile a sute de sadhu (asceţi hinduşi) în direcţia apelor Gangelui au fost în centrul atenţiei generale, înainte de intrarea lor în fluviu, un moment întotdeauna extrem de important al festivalului.

În credinţa hindusă, îmbăierea în fluviul sacru purifică de păcate şi oferă mântuire.

Ultimul pelerinaj, organizat la Prayagraj, în sudul statului Uttarakhand, în 2019, a adus în acest oraş 55 de milioane de persoane timp de 48 de zile.

Ca urmare a pandemiei, guvernul a redus în acest an amploarea Kumbh Mela, la care, în teorie, participarea este permisă doar în urma unui rezultat negativ la testul pentru depistarea COVID-19.

Prin difuzoare, autorităţile din Haridwar au reamintit pelerinilor că purtarea măştilor este obligatorie şi trebuie menţinută o distanţare fizică permanentă, în timp ce sute de voluntari stropeau participanţii la festival cu dezinfectant.

Contaminările cu noul coronavirus au scăzut brusc în India în ultimele luni, iar viaţa tinde să revină la normal în unele privinţe în această ţară vastă, cu 1,3 miliarde de locuitori. În timpul festivalului însă, puţini pelerini puteau fi văzuţi purtând mască.

India a înregistrat până în prezent peste 11 milioane de cazuri de infectare şi 160.000 de decese asociate noului coronavirus.

Joi, autorităţile au raportat 23.000 de contagieri noi, o scădere accentuată faţă de recordul de circa 100.000 de cazuri noi pe zi înregistrat în luna septembrie.

Pe de altă parte, numărul de contaminări este din nou în creştere în mai multe regiuni, din cauza unei anumite relaxări a măsurilor luate împotriva COVID-19, în special în statul vestic Maharashtra şi în capitala sa Bombay, unde autorităţile au reimpus restricţii.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Ce ne interesează pe noi?

  2. Desi populatia Indiei se dubleaza la fiecare 20 ani (spre deosebire de Romanica joianista), mie nu imi plac decat nigerienii de culoare. Aia au dublu ce-mi trebuie, inginerie, astronautica, medicina, toate cele.

    • Sa înțelegem ca la ” etc”, faci referire si la cm ? Fabulos de idiot comentariul tău , dar n’a , fiecare cu ce il doare /place !

  3. Sa înțelegem ca la ” etc”, faci referire si la cm ? Fabulos de idiot comentariul tău , dar n’a , fiecare cu ce il doare /place !