G4Media.ro

Sute de manifestanţi anti-guvernamentali au incendiat sâmbătă clădirea Congresului din capitala Ciudad…

Sute de manifestanţi anti-guvernamentali au incendiat sâmbătă clădirea Congresului din capitala Ciudad de Guatemala

Incidente violente, sâmbătă, în capitala Ciudat de Guatemala. Sute de manifestanți au pătruns în clădirea Congresului și au incendiat-o. Protestul e îndreptat împotriva preşedintelui Alejandro Giammattei şi a Congresului.

Protestatarii au vandalizat şi incendiat părţi din clădirea Congresului, înainte de a fi dispersaţi de forţele de ordine, relatează news.ro.

Clădirea era goală sâmbătă, însă în urma atacului care a durat câteva minute mai mulţi oameni au fost intoxicaţi cu fum. Portestatarii i-au atact cu pietre și pe polițiști.

Flăcările au fost stinse de pompieri, iar autorităţile sanitare au spus că cel puţin 20 de persoane au fost rănite în manifestaţie, mai multe zeci au fost afectate de gaze lacrimogene lansate de poliţie.

Manifestanții  contestă bugetul  prevăzut pentru 2021, aprobat de Congres. Opozanții Guvernului susțin că cele mai multe fonduri din buget au fost prevăzute pentru proiecte de infrastructură ce vor fi gestionate de companii cu conexiuni în Guvern, fiind ignorate efectele sociale ale crizei pandemiei de Covid-19.
Congresul a aprobat bugetul de 12.700 de milioane de dolari săptămâna trecută.

Manifestantes prenden fuego en el edificio del Congreso en Guatemala

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Fără împrumuturi și România ar fi în aceeași situație, cu împrumuturi, va fi în aceeași situație însă peste câțiva ani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.