G4Media.ro

Sute de americani, păgubiți de un român prins în Spania / Acesta…

Sute de americani, păgubiți de un român prins în Spania / Acesta le vindea obiecte de artă și mașini de lux care nu au existat niciodată

Un român acuzat că face parte dintr-o bandă care a furat milioane de dolari din SUA a fost arestat la Benidorm, pe Costa Blanca, în Spania, urmând să fie extrădat în Statele Unite pentru a fi judecat, scrie Adevărul.ro

Sursa Foto: The Pledgetimes

Potrivit Pledge Times, el făcea parte dintr-o reţea vastă specializată în înşelătorii online şi ar fi păcălit mai mult de o mie de persoane cu sume cuprinse între 5.000 şi 500.000 de dolari. În total ar fi vorba de peste 7 milioane de dolari americani care îi sunt imputaţi românului, care a fost arestat zilele trecute de Poliţia Naţională din Spania.

De regulă, el îşi racola victimele pe diverse site-uri dedicate licitaţiilor pentru obiecte de lux. Astfel, românul este acuzat că ar fi vândut online obiecte de artă de mare valoare şi maşini de lux care nu au existat niciodată, între 2013 şi 2018. Pentru a fi mai convingător, el ar fi creat conturi fictive sub sigla unor companii de specialitate cunoscute şi solicita de regulă ca plăţile să-i fie făcute în avans.

Peste 900 de americani au fost înşelaţi în acest mod, timp de mai bine de cinci ani. În cele mai multe cazuri, câştigurile ilegale de milioane de dolari au fost transformate în criptomonede.

Citește integral pe Adevărul.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ala e „decit” un alt brav absolvent al academiei infractorilor, academie patronata de statul mafiot roman.
    Ala nu „munceste” de capul lui, ci are sprijin zdravan din umbra, din partea serviciilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.