G4Media.ro

Susținătorii lui Mircea Geoană au vrut să o aducă pe Laura Codruța…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susținătorii lui Mircea Geoană au vrut să o aducă pe Laura Codruța Kovesi la un eveniment de campanie în București / Șefa Parchetului European a declinat invitația – surse

Asociația Proiectul România 2030, care i-a organizat lui Mircea Geoană mai multe acțiuni în România, vrea să-i aducă la aceeași masă pe secretarul general adjunct al NATO și pe șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, după cum rezultă dintr-un draft al evenimentului programat pentru data de 11 martie la București, document obținut de G4Media.ro.

Potrivit surselor G4, Laura Codruța Kovesi a declinat invitația.

  • UPDATE 15.03 Șefa Parchetului European a declarat pentru G4Media.ro: Vă confirm că nu particip.

Seminarul, cu tema ”Meritorcrație, gestionarea banului public și transparență în administrația publică”, ar urma să se desfășoare după regulile chatam house, adică fără accesul publicului.

eveniment geoana kovesi
Sursa Foto: G4Media.ro

Secretarul general NATO se folosește de orice eveniment pentru a-și crește vizibilitatea internă iar acțiunile sale sunt specificie unui candidat la prezidențiale. De pildă, după decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv care i-a scurtat suspendarea Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni, Geoană a postat o fotografie pe Facebook în care apare alături de sportivă.

Mircea Geoană a încercat să utilizeze un alt eveniment NATO ca trambulină electorală, însă evenimentul a fost anulat.

G4Media.ro a dezvăluit că un mare eveniment NATO cu circa o mie de tineri pe care Mircea Geoană voia să îl organizeze la București nu va mai avea loc, au declarat, miercuri, pentru G4Media surse oficiale. Evenimentul urma să fie folosit de actualul secretarul general adjunct al NATO ca trambulină pentru candidatura la prezidențiale.

E vorba despre evenimentul NATO Youth Summit, o inițiativă prin care organizația nord-atlantică vrea să comunice valorile sale tinerilor și care anul trecut a avut loc la Bruxelles.

Reamintim că PSD și PNL au convenit ca alegerile prezidențiale să aibă loc în luna septembrie.

Mircea Geoană a folosit constant resursele Alianței Nord Atlantice pentru a organiza evenimente cu profil politic.

G4Media.ro a contabilizat, într-o monitorizare realizată anul trecut, cel puțin 18 momente când Mircea Geoană a fost prezent în România și a participat atât la evenimente oficiale din partea NATO, cât și la întâlniri cu elevi, studenți și profesori, evenimente culturale, băi de mulțime, lansări de carte sau a fost prezent în direct în emisiuni televizate.

Tot în acest timp, Mircea Geoană și-a construit o echipă de comunicare în România și este măsurat constant în sondaje drept favorit în intențiile de vot la prezidențiale. Totuși Geoană nu își asumă public că vrea să candideze, deși este străveziu acest lucru din toate acțiunile sale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...