G4Media.ro

Suspans prelungit pentru Sorin Oprescu. Cei doi judecători care ar fi trebuit…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Suspans prelungit pentru Sorin Oprescu. Cei doi judecători care ar fi trebuit să dea vineri decizia finală în procesul de coruptie nu au căzut de acord, astfel că va fi inclus un al treilea magistrat pentru a înclina balanța / Ultimul termen se rejudecă la finalul lunii mai

Curtea de Apel București a decis ca procesul de corupție în care este protagonist fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, să se reia de la ultimul termen, iar în componența completului de judecată să între al treilea magistrat.

Motivul: cei doi, desemnați inițial nu au căzut de acord cu privire la decizia finală care era așteptată vineri.

Din completul de trei judecători fac parte judecătorii: Daniela Panioglu, Nadia Gălățanu și Claudia Jderu, cea din urmă fiind desemnată recent, potrivit surselor G4Media.ro.

Context

La anteriorul termen din proces, un procuror al Direcției Naționale Anticorupție a cerut majorarea pedepselor date în dosarul de corupție al fostului edil al Capitalei Sorin Oprescu. Mai precis, magistratul a solicitat ca instanța care va da decizia finală, Curtea de Apel București, să se orienteze spre o pedeapsă maximă prevăzută de lege în cazul acuzațiilor imputate lui Oprescu – luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constituire a unui grup infracțional organizat.

Potrivit specialiștilor în justiție consultați de G4Media.ro, după calcule, acest lucru ar putea însemna peste 15 ani de închisoare.

În replică, avocatul fostului primar a cerut achitarea clientului său.

În ultimul cuvânt în fața instanței, Sorin Oprescu a declarat că nu a încălcat niciodată legea. „O spun fără falsă modestie, în viața mea am facut bine pentru oameni. (…) Toate acuzațiile care mi s-au adus sunt facute pe vorbele unui om care a comis aceasta delațiune pentru a-și obține o pedeapsă mai mica. (…) De-a lungul mandatului de primar general am avut 462 de plângeri penale, toate sunt incheiate cu NUP. N-am încălcat niciodată legea. Am aproape 50 de ani de muncă. Nu am trecut de bariera pe care mi-a dat o educația. Va rog să țineți  seamă că, totuși, am fost și încă mai sunt chirurg, am fost primar general, senator și nu in ultimul rand am o pregatirs academica de ani de zile. Si nu mi s-a reproșat niciodată nici ca mi-a lipsit vreun ban, profesionalismul, că aă fi fost un nemernic care a încălcat legea și am incercat să mă ascund.” a subliniat fostul primar.

Fostul primar Sorin Oprescu a fost condamnat pe 13 mai 2020 la cinci ani și patru luni de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Priviti cum scapa si interlopul asta, fiindca nu v-ati deranjat sa votati in 2016.

  • Culmea tupeului : judecatorii nu s-au pus de acord, in conditiile in care infractorul a fost prins in flagrant cu mita. In plus, au fost gasiti acasa la infractor saci de bani, care nu puteau fi justificati.
   A spus ca i-a gasit la tatal sau, dar bancnotele aveau date punerii in circulatie, dupa plecarea tatalui sau.
   Trebuia arestat imediat.
   Nu, judecatorii au tergiversat ani de zile, iar acum nu s-au pus de acord.
   Judecatorul care nu a fost de acord cu pedeapsa maxima, trebuie sa fie arestat pentru favorizarea infractorului si obstructionarea justitiei.

  • bre, cine a facut legea e bun de plata.

   cum e posibil sa pui un numar par de persoane sa decida ?!

 2. semn rau….

 3. SECURISM FOREVER

 4. 15 ani de puscarie si confiscarea averii.

 5. Aproape sigur acest pui de securist si spagar nenorocit va fi achitat sau cel mult condamnat cu suspendare. Acum câteva zile alt spagar ordinar, Ontanu, ex-primar al Sectorului 1, a fost condamnat cu suspendare pentru șpagă de câteva milioane. Justiția română = o cloaca de corupți, cu puține excepții.

  • Aproape sigur acest pui de securist si spagar nenorocit va fi achitat sau cel mult condamnat cu suspendare. Acum câteva zile alt spagar ordinar, Ontanu, ex-primar al Sectorului 2, a fost condamnat cu suspendare pentru șpagă de câteva milioane. Justiția română = o cloaca de corupți, cu puține excepții.

 6. Aproape sigur acest pui de securist si spagar nenorocit va fi achitat sau cel mult condamnat cu suspendare. Acum câteva zile alt spagar ordinar, Ontanu, ex-primar al Sectorului 2, a fost condamnat cu suspendare pentru șpagă de câteva milioane. Justiția română = o cloaca de corupți, cu puține excepții.

 7. azi am revazut intamplator unul din acele chioscuri verzi asa zis clasice din parcuri de 50 000 euro bucata. Niste cotețe de tsblă care nu fac mai mult de 4-5 mii de euro + eventual utilitați.
  Si mi-am adus aminte de dl oprescu si toate furăciunile făcute. Si judecătorii nu se pot pune de acord..