G4Media.ro

SURSE Alegerea președintelui USR a fost prelungită cu două zile din cauza…

SURSE Alegerea președintelui USR a fost prelungită cu două zile din cauza unor probleme la sistemul de vot în câteva județe și pentru a vota mai mulți membri

Votul pentru alegerea președintelui USR a fost prelungit cu 48 de ore, până joi, la ora 22:00, au declarat pentru G4Media surse din partid. Decizia a fost luată din cauza unor probleme care au apărut la sistemul de vot electronic, despre care Dan Barna a dat detalii într-un interviu pentru G4Media.

Membrii USR au fost înștiințați că votul se va prelungi prin următorul mesaj:

”Luând la cunoștință de problemele de operare în aplicarea procedurilor de vot privind votul electronic, Comisia Electorală a decis, cu aprobarea Biroului Național, prelungirea perioadei de vot cu 48 de ore”.

Pe de altă parte, în cele trei zile cât a durat procedura, doar 7000 din cei 16.000 de membri USR și-au exprimat opțiunea de vot:

”Așa cum am arătat anterior, la această oră, la 36 de ore de la lansarea procesului de vot, Comisia Electorală constată constituirea unui număr foarte redus de Comisii Electorale constituite (8 județe), doar 5 județe cu solicitări de exercitare de vot cu “urna electronică mobilă” și niciun astfel de vot exprimat încă. Considerând aceste aspecte, timpul rămas de vot precum și necesitatea de clarificare a procesului (Comisia și SG lucrând la suport oferit filialelor județene în acest sens și evaluând în mod activ nevoile de constituire a Comisiilor Județene), Comisia Electorală decide prelungirea cu 48h de ore a procesului electoral pentru desemnarea Președintelui USR, până la data de 5.09.2019, ora 22:00”, este un alt mesaj prin care membrii USR au fost anunțați de prelungirea votului.

Totodată, sursele G4Media susțin că cele mai multe probleme s-au înregistrat în organizația USR Iași, condusă de Cosette Chichirău, principala contracandidată a lui Dan Barna.

Filiala USR Iași ar fi creat câteva sute de adrese de e-mail după momentul extragerii Registrului Electoral, multe dintre acestea suprapunându-se cu adresele care erau deja înregistrate în sistem, fapt care ar fi periclitat votul, potrivit unui raport al Comisiei electorale din cadrul patidului.

”Am identificat cazuri de membri ai filialei Iași, cu conturi de email reale și active, care au fost introduși în cererea de modificare a adreselor de email trimisă de filiala Iași, unii dintre ei exprimându-și deja votul, folosind propria adresă de email, validă. Comisia Electorală face la ora actuală verificări cu privire la posibile cazuri de îngrădire/alterare a dreptului membrilor de a-și exercita votul”, se arată în documentul citat, consultat de G4Media.

Potrivit unor surse din cadrul formațiunii, Cosette Chichirău a cerut audit național la sistemul de vot, dar Comisia Electorală nu i-a răspuns la solicitare.

UPDATE: Într-o declarație pentru G4Media.ro, Cosette Chichirău dezminte orice acuzație de fraudă electorală și acuză o ”bătălie incorectă” din partea colegilor săi.

”La Iași nu există nicio fraudă electorală. Din păcate, observ cum o campanie internă a fost transformată de unii colegi într-o bătălie incorectă. Președintele USR este ales prin votul electronic al tuturor membrilor, exprimat prin intermediul unui link trimis unei adrese de email. În multe județe, ne-am extins și în rural, unde oamenii ori nu au adrese de email ori nu le folosesc decât foarte rar. Este și cazul județului Iași, unde avem aproximativ 500 de membri din 1000 care nu au adrese de email. Niciunul din acești membri nu a votat până în acest moment, cum mulți alții din țară nu au votat. Până aseară, când trebuia să fie închis votul, participarea la vot la nivel național era sub 50%. Nu poate fi vorba de fraudă dacă nu ai posibilitatea să votezi. Înțeleg dorința unor colegi de a continua campania negativă împotriva mea pentru ca mi-am ‘permis’ sa candidez la președinția USR, dar nu există fapte reale care să susțină aceste acuzații”, a declarat Cosette Chichirău.

Context

În cursa pentru președinția partidului s-au înscris cinci membri USR din rândul cărora s-au desprins doi candidați principali, Dan Barna, actualul președinte al partidului, și Cosette Chichirău, președinta filialei Iași. În timpul campaniei din cursa internă, Chichirău l-a atacat în spațiul public de mai multe ori pe Barna, transmițându-i că ”riscă să devină captiv unui grup”, că ”dacă va persista în greșeală va pierde legitimitatea de a candida” și că ar trebui ”să fie mai atașat de principii decât de funcții”. Barna a refuzat să îi răspundă colegei sale, spunând că este fericit că USR este condus de ”dictatura în care fiecare membru are dreptul să-și exprime punctul de vedere fără să i se întâmple nimic”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. BAI, BAJETI, ia vedeti ici sa cum se reinstaureaza sclavia in sistemul privat

  care angajat o sa poata sa ii spuna angajatorului ca nu vrea sa vina sambata sau duminica ?

  daca sambata devine zi de lucru ca si restul de cinci, inseamna ADIO PLATA DUBLA pt munca depusa

  „Deputatii PNL Dan Vilceanu si Florica Chereches au initiat un proiect de modificare lege”

  prin care ziua de sambata ar putea sa devina lucratoare,

  la alegerea angajatilor,

  care ar lucra astfel platit sau la schimb cu o alta zi libera din timpul saptamanii,

  „Proiect de lege:”

  „Sambata ar putea sa devina zi lucratoare”

  Articolul 137 alin. (2) se completeaza si va avea urmatorul cuprins:

  In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

  Cu acordul salariatului, [HA HA HA]

  munca prestata cu caracter ocazional, intr-o zi de repaus saptamanal,

  se poate compensa SI DOAR [SIC] financiar,

  dar durata ei nu poate depasi 8 ore,

  astfel incat repausul saptamanal sa fie de minim 24 de ore”,

  se arata in legea propusa de catre deputatii PNL.

  https://www.wall-street.ro/articol/Careers/244266/proiect-de-lege-sambata-ar-putea-sa-devina-zi-lucratoare.html

 2. Ha, ha, ha! Eu zic că merită să le dăm țara pe mână. Nu sunt ei în stare să-și organizeze niște alegeri interne dar trebuie să-i credem în stare să rezolve problemele României.

  Cine o să-i ajute? Zeus, ăla care nu poate fi păcălit … decât de … moldoveni?

 3. Un partid penibil. Parerea mea este ca s-au facut de tot cacatul.

 4. Anunț de mică publicitate:
  Închiriez trolli capabili de a se achita de sarcini după miezul nopții. Plata se va face în…valuta locală -păcatul motivat, dar și in ruble pentru a se asigura continuitatea depozitelor bancare..

  • N-ai somn, ă?

  • @ elevator – otchi

   Doat atat poti contraragumenta ?

   Cosette e clar „faultata” sa nu iasa pe primul loc.

   Doar 7000 de votanti ? Din 16000 ?

   Pai atunci cum ati reusit sa obtineti atatea voturi la europarlamemtare daca nici voi intre voi nu va votati ?!

  • Am, dar nu-mi pot permite luxul, la orele prânzului încă se mai poate declanșa Iadul pe Pământ în sudul nu foarte îndepărtat…Știu că s-ar putea spune că sunt obișnuit cu căldurile infernale, dar măcar la cazan port echipament de protecție și nu-mi expun blana solzoasă la temperaturi extreme…

  • @X,
   Recunosc, Cosette e bună de „faultat”, ceea ce voi nu prea puteți să spuneți despre Veorica. În afară de Mihăiță Vifor, evident….Ăsta ar faulta și o oaie, dacă ar avea de câștigat in urma acțiunii…

 5. Abia astept sa ii votez! 😀

 6. Se voteaza pana iese cine trebuie :). Drăguț partiduleț.

 7. Cam asta e starea generala, nu este de mirare, nici votantii nu prea se inghesuie la urne dar se mira apoi ca iese psd .

 8. „ Comisia Electorală constată CONSTITUIREA unui număr foarte redus de Comisii Electorale CONSTITUITE” ! Exemplu de siluire a limbii române de la „înălțimea” școliților pe la prestigioase universități occidentale. Nici 50% prezență la „urne” în cadrul celui mai (i)responsabil și educat partid din România. Un sistem de vot electronic lansat de o organizație nepartizană condusă de Ben Adida ( https://heliosvoting.org/about ) sub denumirea de Helios ( a cărei finalitate o reprezintă producerea de rezultate electorale ) în spațiul open source ( https://github.com/benadida/helios-server ), USR a preluat o variantă grecească denumită Zeus ( https://github.com/grnet/zeus ) al cărui rol este de a produce buletine de vot.

  • Helios, Zeus, da’ ce ne-a apucat reintoarcerea la vechii greci in masa, la nivel planetar…
   de urmarit amurgul zeilor de aici inainte

 9. PENTRU USR: CHICHIRĂUL CARE NE PAȘTE
  Prea multe speranțe s-au pus în USR ca să ne fie indiferent cine ajunge să-l conducă …
  Domnișoarei Cosette Chichirău nu i-au plăcut lucrurile normale. Cum ar fi, de exemplu, să pară în ochii celorlalți așa cum este în realitate. Probabil din acest motiv, cei care i-au urmărit mai cu atenție traiectoria din ultimii trei ani n-au putut să nu observe că ceva este în neregulă cu această persoană.
  PROFILUL PROFESIONAL DE PSEUDO-SUCCES
  CARIERA POLITICĂ BAZATĂ PE NEBĂGAREA DE SEAMĂ
  https://www.facebook.com/vointanoastra/posts/1089355411275255

 10. Despre „platforma” Zeus indicată de către D. Barna ca fiind utilizată în disputele electorale interne ( https://github.com/grnet/zeus ).
  „The Zeus election server
  LICENCE: This code is released under the GPL v3 or later
  This is a fork of Ben Adida’s Helios server. The differences from Helios are as follows:
  Whereas Helios produces election results, Zeus produces a tally of the ballots cast.
  This allows Zeus to be used in voting systems other than approval voting (which is supported by Helios), since the vote tally can be fed to any other system that actually produces the election results.
  In terms of overall architecture and implementation it is closer to the original Helios implementation than Helios v. 3.”

 11. N-avem cum să ştim, folosim un sistem electronic internaţional, este un sistem internaţional, este platforma Zeus din Grecia, prezentată de nişte universităţi, aşa se numeşte, prin care nu putem vedea nici eu, preşedintele partidului, nu pot să văd cum s-a votat în acest moment. E imposibil. DT: Deci Zeus. Doar Zeus ştie. DB: Doar Zeus ştie, exact. Este imposibil, sunt, practic, nişte chei de criptare pe care le au mai mulţi colegi, trebuie puse toate împreună şi decriptate.
  Intelegem din cele spuse ,s-au gasit niste adrese Email false .Softul permite cred eliminarea lor instantanee din procesul de votare ,deci nu asta este problema. Problema o reprezinta numarul mic de votanti , undeva la 7000 si constituirea unui număr foarte redus de Comisii Electorale constituite (8 județe), doar 5 județe cu solicitări de exercitare de vot cu “urna electronică mobilă” și niciun astfel de vot exprimat încă. Este in mod clar o prosta organizare in teritoriu si un dezinteres al membrilor votanti in a-si arata optiunea la intrebarea data .
  Din interviul prezidentiabilului USR-PLUS aflam ca pina azi , aproximativ, au fost obtinute spre 100 mii de semnaturi din necesarul de 200 mii . Termenul limita este :22 septembrie 2019, ora 24: depunerea candidaturilor si comunicarea catre BEC a semnelor electorale.Pina in prezent , nici unul dintre participantii ce au fost propusi , nu au anuntat stringerea numarului de semnaturi necesare (sau poate nu am auzit eu ).

 12. Stringerea de semnaturi se pare ca o sa elimine pe multi

 13. Si ca din intamplare, problemele apar la filiala Iasi.

  • Aceste cuvinte despre filiala Iasi si prelungirea cu inca 48 de ore a votului arata deja in mod clar cistigatorul .

  • Jalba in protap. Pana in prezent USR a facut treaba buna, a existat continuitate si coerenta. Acum risca sa se clatine. Asa-i romanu’, mester Manole, ce construieste azi, strica maine.

  • Asa este ,am asteptat cu multa nerabdare aparitia aliantei USR-PLUS si am votat aceasta apartie . Ceea ce a urmat ,nu pot spune ca a fost pe masura asteptarilor mele . Inca mai este posibila o schimbare de atitudine ? SINCER, tu ce crezi ?

  • Jalba in protap. Si eu am votat si voi vota in continuare Alianta, la toate alegerile. 2 partide cu programe asemanatoare, care doresc sa schimbe radical modul de a face politica. Desigur ca nu pot sa multumeasca pe toata lumea, dar asa este intr-o alianta, trebuie facute compromisuri daca vrei sa avansezi. Pana in prezent relatiile sunt bune in sanul aliantei si sper ca membrii USR sa voteze pt continuitate si sa nu fie influentati de campania negativa care li se face in presa si tv. Toate tv urile si presa sunt sponsorizate de vechile partide politice, G4 de catre pnl, dupa cum bine se observa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.