G4Media.ro

SURSE: PNL a votat cu largă majoritate liste comune cu PSD /…

Foto: Ilie Bolojan / Facebook

SURSE: PNL a votat cu largă majoritate liste comune cu PSD / Un lider local PNL a spus că partidul ”se prostituează” / Bolojan, Sighiartău și primarul din Bistrița au criticat listele comune la europarlamentare

La votul pentru comasarea alegerilor și liste comune la europarlamentare cu PSD, 58 de lideri PNL au votat pentru, 6 au votat împotrivă și 2 s-au abținut, potrivit surselor G4Media. Cei cinci lideri PNL care au votat împotrivă sunt Ilie Bolojan, Florin Birta, Ioan Turc, Robert Sighiartău, Florin Câțu și Cristian Buican.

Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea, a criticat în ședința partidului de miercuri că acceptarea listelor comune cu PSD la alegerile europarlamentare și a spus că ”dacă ne prostituăm, să ne prostituăm total, să o facem și la locale”, au declarat surse din partid pentru G4Media

Alți câțiva lideri locali precum Ilie Bolojan, Robert Sighiartău și Ioan Turc, primarul din Bistrița – Năsăud, au criticat listele comune la europarlamentare cu PSD, potrivit acelorași surse.

Bolojan a spus că participarea la liste comune cu PSD ”este un dezastru și ne pierdem identitatea și nu o să mai revină electoratul la viitoarele alegeri spre PNL”.

În timpul ședinței, Nicolae Ciucă a declarat că ”sunt convins ca ati avut intalniri cu omologi din tari europene si non europene, iar Ro a fost apreciata pt formula de stabilitate. La finalul negocierilor, pornind de la cele spuse, am reusit ca in final sa venim cu o formula agreata de comasare a alegerilor europarlamentare cu locale și la liste comune la europarlamentare, care să permită continuitatea proiectelor noastre. Este un prim pas pentru o guvernare responsabilă după 2024. O guvernare puternică pentru România. Este un efort important, dar trebuie sa primeze mai mult interesul României și al românilor. De aici și de peste hotare”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Ăștia m-au preluat, de când zic eu asta…

 2. Cei ce aseamănă, se adună. N-o mai frecați băieți, sunteți identici în cuget, simțiri dar mai ales în apucături. Are o nuanță cafenie afirmația că o faceți pentru români, dar în fond și asta vă vine ca o mănușă. Recunosc că am fost dus de nas, când marele tăcut a promis o luptă acerbă împotriva psd. Nu mi-am închipuit că lupta cu pieptul dezvelit se va transforma într-o îmbrățișare sub oblăduirea ochilor galbeni ai lui Mammon. Faceți-o din partea mea, eu demult am pus cruce partidului liberal. Dar să știți că v-ați semnat sentința spre dispariție, asemănător țărăniștilor. Cei nemulțumiți dintre voi, hai, curaj, cereți admitere în dreapta unită.

 3. Bolojan si altii ca el sa ia o decizie ferma nu sa se vaicareasca . Daca nu se mai regasesc in pnl sa plece barbateste nu sa se prefaca ca nu sunt de acord dar sa se bucure de beneficii.

 4. Dar nu este vorba despre prostitutie ci despre incest!

 5. orice pentru scaun, totul pentru ciolan. prostituatele sunt mai cinstite, voi sunteti ca ultimul dependent care-ar arde-o si pe ma-sa de banii de medicamente.

 6. Cum e posibil din punct de vedere procedural (și logic) ca partidele ăstea două care fac parte din grupuri politice diferite în parlamentul european să meargă pe liste comune?!
  Oare celelalte partide din ALDE sau din grupul socialiștilor din parlamentul european ce părere au?

 7. Va fi un test important la urne pentru electoratul PNL,acesta cu listele comune,urmând să vedem cât din acest electorat(care a votat drept câștigător partidul în 2020 cât se afla sub Ludovic Orban pentru un mesaj de dreapta,anti-PSD)îi va rămâne fidel și va vota listelele comune cu PSD, sau dimpotrivă nu va merge la vot sau vă migra spre alt partid sau alianță.E interesant deci să urmărim testul politic de la urne.

  • Eu mă duc cu Călinescu.

 8. Cei 5-6 lideri care au votat împotrivă nu se mai regăsesc în fapt ca identitate,ca vocație, în actualul PNL,dar e democrație în partid pentru că au putut să-și exprime liber convingerile.

  • 5-6 care pot să se exprime cât vor ei că nu-i bagă nimeni în seamă deci niciun pericol pentru Ciucă, mare democrație, ce să zic

  • Oare or fi tot aia cățiva care nu s-au regasit ca identitate când s-a făcut USL 1.0 și de atunci tot încercă să se regăsească?! Ce așteaptă, USL 7.0 ca să realizeze că partidul ăsta e definitiv compromis?

 9. cand ii vezi articole, titluri cu „liberali” ca lupta si se impotrivesc si nemultumiti , dar TOTI 100% voteaza cu PEESEEDEE … ba .. treziti-va odata … votanti pnl, votanti psd care l-ati injurat pe muhanis … e un singur partid PSDNLUDMR care mimeaza ca nu se intelege din cand in cand