G4Media.ro

SURSE Secția pentru procurori a CSM a ridicat suspendarea din funcție a…

SURSE Secția pentru procurori a CSM a ridicat suspendarea din funcție a procurorului Cristian Popescu din Caracal, care a aşteptat ora 6.00 în faţa porţii lui Dincă / Procurorul se întoarce la serviciu

Secția pentru procurori a CSM în materie disciplinară i-a ridicat miercuri suspendarea din funcție procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetulul Judecătoriei Caracal, care a întârziat intrarea în locuința lui Gheorghe Dincă, suspectul crimelor din Caracal, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro. Asta înseamnă că procurorul Popescu se va întoarce la locul de muncă și va primi salariu.

Popescu a fost suspendat din funcția de procuror pe 1 august pentru că era cercetat disciplinar de Inspecția judiciară. Între timp, dosarul său disciplinar a fost finalizat și procurorul a fost dat pe mâna Secției pentru procurori a CSM în materie disciplinară pentru gravă neglijență. Miercuri, Secția a decis că măsura nu mai este oportună atâta vreme cât cercetarea disciplinară a fost finalizată.

Inspectorii judiciari îl acuză pe Popescu că „a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 6:00”.

Inspecţia judiciară susţine că ancheta în cazul Alexandrei Măceşeanu, fata ucisă de suspectul Gheorghe Dincă, a fost făcută de procurorii din Caracal „fără coerență”.

„Informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate, iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei. Lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea stării de flagranță în care se afla prezumtivul autor al infracțiunii continue, către care se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112”, a arătat Inspecţia judiciară.

Secţia pentru procurori a CSM va trebui să decidă dacă îl sancţionează disciplinar pe procurorul Ovidiu Popescu. Acesta riscă până la excluderea din magistratură.

Totodată, Popescu a fost pus sub acuzare penală de Secţia specială de investigare a infracţiunilor din justiţie pentru abuz în serviciu.

Foto: Procurorul Cristian Ovidiu Popescu. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Un sistem corupt si mizerabil care se acoperă unii pe altii pt fărădelegile lor!!!
  Tb desfiintata ac.mizerie de sectie de procurori din CSM!!!

 2. Dar cu protocoalele din justiție cum rămîne ?
  Dar cu abuzurile din justiție?
  Dar cu procurori gen Negulescu care au intrat în DNA prin intervin ?
  Cu SS nu se poate întâmpla nimic deoarece PSD are majoritate iar ALDE și udmr au spus pas.
  Trebuie cineva independent să îi judece pe magistrații incompetenți și abuzivi.
  Așa că SS va supravietiu că în strada s-a scandat fără OUG .
  Altfel va cădea guvernul Sică …

 3. Se simte un suflu nou în justiție. 🙂

 4. Gata… msuamalizata treaba! Back in biznis la Caracal. Orasul fratiei autoritati – interlopi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.