G4Media.ro

UPDATE Secţia pentru judecători a CSM a cerut Inspecţiei judiciare să îşi…

Sursa: Agerpres/ Autor: Cătălina Păun

UPDATE Secţia pentru judecători a CSM a cerut Inspecţiei judiciare să îşi ancheteze şeful, pe judecătorul Lucian Netejoru / Este prima dată când gruparea Liei Savonea pierde controlul

Secţia pentru judecători a CSM a decis, cu 6 la 4, să ceară Inspecţiei judiciare (IJ) să îl ancheteze pe şeful IJ Lucian Netejoru şi pe inspectoarea Roxana Petcu, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

UPDATE: Ulterior, informația a fost confirmată de Secția pentru judecători a CSM. Detalii aici.

Este prima dată când tabăra Liei Savonea pierde controlul în secţie. Şefa Instanţei Supreme, Corina Corbu, judecătoarea Mariana Ghena şi judecătoarea Nicoleta Ţânţ, care de regulă votau cu gruparea Liei Savonea, s-au alăturat de această dată taberei reformiste reprezentate de magistraţii Andrea Chiş, Bogdan Mateescu şi Mihai Bălan.

Totul a plecat de la două articole din Luju, o publicaţie anti-justiţie, apropiată de Antena 3. Într-un articol erau linşaţi magistraţii care l-au condamnat pe Liviu Dragnea: CHIPURILE RĂULUI – Lista cu judecătorii care l-au condamnat nelegal pe Liviu Dragnea. Şase magistraţi l-au executat în dosarul “angajărilor fictive”.

Într-altul erau publicate susţinerile fostului judecător CCR Petre Lăzăroiu, potrivit căruia Liviu Dragnea a fost condamnat politic.

Articolele au fost analizate de Inspecția Judiciară, însă inspectoarea Roxana Petcu şi şeful IJ, Lucian Netejoru, au concluzionat că nu a fost afectată independenţa judecătorilor ÎCCJ, în ciuda opiniei şefei Direcţiei de inspecţie pentru judecători.

Inspectoarea Roxana Ioana Petcu este soţia unui fost secretar de stat PSD din MAI şi fost prefect de Ilfov şi Bucureşti, Adrian Petcu. Ea este suspectă de plagiat, potrivit jurnalistei Emilia Şercan.

Magistraţii din CSM au fost revoltaţi de decizia şefului IJ Lucian Netejoru şi au solicitat Inspecţiei să îl ancheteze pentru gravă neglijenţă.

Sursa foto: Agerpres/ Autor: Cătălina Păun

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Hai ca asta-i de pomina, adica nu mai are savoniera majoritate, probabil ca cele 3 doamne au inceput sa se mai gandeasca nitel, in sensul ca exista csm si ICCJ si dupa savonea, care mai are de stat nici 2 luni in fruntea csm.

  • E un complot universal: încearcă să îi provoace un infarct lui Liviu Dragnea, ( supranumit „mecanicul la pușcărie”).

 2. Deci aceste mizerii de oameni trebuie dați afară din sistem în regim de urgență. IJ, CSM, SS sunt toate cangrene ale sistemului pesedist care trebuiesc curățate ASAP!

 3. Gruparea Savonea nu poate fi dcât o grupare de complici ai infractorilor, magistrati corupti la fel ca „sefa” – o nulitate penala si un scuipat pe obrazul Justitiei.

 4. HE! HE! HE!

 5. [VPN] Cum a pierdut PSD-ul puterea, cum ies la iveala toti sobolanii. Unii fug, altii se prefac ca au trecut de cealalta tabara. Desii nu cred ca se va intampla mare lucru, ori se va trage de timp ani de zile, ori dispare SS, concluzia va fi aceasi, nimic nu se va intampla multa vreme.

 6. ” Magistraţii din CSM au fost revoltaţi de decizia şefului IJ Lucian Netejoru şi au solicitat Inspecţiei să îl ancheteze pentru gravă neglijenţă.”

  Pardon, asta nu e”grava neglijenta” ci este o fapta cu grava intentie ( suna cu totul altfel in justitie ).

 7. Ahahahha, cică tabăra reformista!