G4Media.ro

SURSE Rectorul Tudorel Toader cere de la Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilitate…

SURSE Rectorul Tudorel Toader cere de la Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilitate un automobil și un autocar pentru Universitatea Cuza din Iaşi și Biblioteca Universitară

Tudorel Toader, fost ministru al Justiției și actual rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a cerut Ministerului Justiţiei să i se pună la dispoziţie, gratis, din patrimoniul Agenţiei Naţionale a Bunurilor Indisponibilitate (ANABI), un autocar pentru universitate, potrivit documentelor consultate de G4Media.ro.

„Vă rugăm să transmiteţi, fără plată, din patrimoniul Ministerului Justiţiei – Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, un mijloc de transport- autocar, în vederea optimizării bunei desfăşurări a activităţilor cu studenţii precum şi a unor proiecte prioritare ale Universităţii”, se arată în adresa obţinută de G4Media.ro.

Numai că ANABI, instituţie care până acum trei luni a fost în subordinea lui Toader, nu are în patrimoniu niciun autocar, potrivit surselor judiciare consultate de G4Media.ro.

Fostul ministru Toader vrea, în aceleaşi condiţii, şi o maşină pentru o instituţie parteneră, Biblioteca Universitară Mihai Eminescu din Iași.

„În parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza, Biblioteca deserveşte nevoile academice, educative şi culturale ale mediului universitare ieşean. (…) Instituţia găzduieşte şi organizează anual, în beneficiul publicului educat, peste 200 de evenimente publice, iar numărul de persoane care valorifică anual serviciile şi resursele Bibliotecii depăşeşte pragul de 10 mii de vizitatori. (…) În acord cu prevederile Hotărârii Guvernului nr 841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, vă rugăm să transmiteţi fără plată, din patrimoniul Ministerului Justiţiei- Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponilizate, la Biblioteca Centrală „Mihai Eminescu” din Iaşi un mijloc de transport – autoturism, care ne-ar ajuta să optimizăm desfăşurarea activităţilor şi evenimentelor de mare impact public organizate la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, mai scrie în acelaşi document.

Surse din Ministerul Justiţiei au declarat pentru G4Media.ro că este prima solicitare de acest fel din partea unei universităţi.

Tudorel Toader a plecat din fruntea Ministerului Justiţiei la jumătatea lunii aprilie, după ce premierul Dăncilă i-a cerut demisia.

Foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. si pe langa toate acestea si o portie strasnica de ….psd

 2. Tupeul fmmtudorel se pare că nu are limite. Acest nenorocit trebui demis din toate funcțiile pe care le detine,averea confiscată și pensia specială anulată. Acest trădător de neam si țară și vânzător de sentințe trebui arestat de urgență.

 3. Deci jegul a rămas rector!
  Vai și amar!

 4. Pe Tu Dorel nu l-au arestat inca?!
  Dumnezeule, in ce tara traim!!!!

 5. Si fiindca prostia, tupeul si nesimtirea trebuiau sa aiba un nume, acesta se numeste … Tudorel.

 6. Mai pungashule, nu vrei sa platesti tu autobuzul cu pensia ta nesimtita? Nu doneaza si fii-tu notarul o jumatate de limuzina? Tot la bunurile statului atentati, lacomilor.

 7. Rusinea Iasului.Sa si o duca sanatosi!

 8. in fiecare sapatamana orlandu se imprumuta sute de milioane sa toarene bani si prvilegi in nomenklatura.
  acest sinistru fost ministru de justitie nu se mai satura! nu se mai satura!
  are cateva pensii si cateva salarii si nu se mai satura! nu se mai satura!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.